Kunstbilde


Foto: Olav Bjørkum

Å ferdes i sentrale strøk av Stockholm i turistsesongen kan være stressende, særlig for den som er programmert for landlige omgivelser. Da kan det være beroligende å smette inn i en kirke, som S:ta Klara kyrkan. Plutselig er den larmende verden et annet sted. Kirken har ofte gratiskonserter. Eneste utfordringen for den vil ha full valuta for øret, er akustikken.

S:ta Klara ble bygget på 1500-tallet av nederlenderen Hendrik von Huwen, og med sine 116 meter er tårnet et av de høyeste i Norden. Kirken forvaltes av Föreningen S:ta Klara kyrkan, som driver et omfattende hjelpearbeid for de som er nederst på samfunnsstigen.

Det forundrer – som en streiftanke – at slikt arbeid tar så stor plass i det velsmurte velferds-Sverige (og i Norge, for den del), men alle samfunn har visstok sitt bunnfall, uten at det skal oppfattes som en verdiskalering.

ANNONSE

James Roman spiller Fäbodpsalm från Torsång, arrangert av Bengt Granstam.

ANNONSE