Kunstbilde


Foto: Olav Bjørkum

Å ferdes i sentrale strøk av Stockholm i turistsesongen kan være stressende, særlig for den som er programmert for landlige omgivelser. Da kan det være beroligende å smette inn i en kirke, som S:ta Klara kyrkan. Plutselig er den larmende verden et annet sted. Kirken har ofte gratiskonserter. Eneste utfordringen for den vil ha full valuta for øret, er akustikken.

S:ta Klara ble bygget på 1500-tallet av nederlenderen Hendrik von Huwen, og med sine 116 meter er tårnet et av de høyeste i Norden. Kirken forvaltes av Föreningen S:ta Klara kyrkan, som driver et omfattende hjelpearbeid for de som er nederst på samfunnsstigen.

Det forundrer – som en streiftanke – at slikt arbeid tar så stor plass i det velsmurte velferds-Sverige (og i Norge, for den del), men alle samfunn har visstok sitt bunnfall, uten at det skal oppfattes som en verdiskalering.

ANNONSE

James Roman spiller Fäbodpsalm från Torsång, arrangert av Bengt Granstam.

ANNONSE

Læs også

Sensommer i Furnes -
Islam går efter hjertet -
Doc-TV: Den store røde flokk -
Se, himlen er åben! -
Når kirken svigter -
Længsel efter modige biskopper -
Advarslen kom fra Indien -