Nyt

Efter at den afgående politichef Mats Löfving afslørede, at 40 klaner – fyrre – er kommet til Sverige og etableret sig udelukkende for at begå kriminalitet, tager Aftonbladet historien et skridt videre: Klanerne har infiltreret offentlige sektorer som svenske nav og endda etniske kirker for at spille på systemet indefra.

Politiet hævder, at kriminelle klaner bruger infiltratorer til at styrke deres magtpositioner. Det kan være mennesker, der arbejder for myndigheder som den svenske socialforsikring eller den svenske offentlige arbejdsformidling. Der kan også være embedsmænd i den kommune, hvor familien bor, ifølge politiets efterretningsrapport, som Aftonbladet har læst.

At Aftonbladet tager et sådant skridt er vigtigt. Når man først er gået gennem erkendelsens porte, er det svært at vende om.

Det er afsløret, at klanerne kommer til Sverige med handicappede pårørende. Det kvalificerer sig til supportkontakt. Hvis du ansætter en slægtning, er det en win-win. Så får begge parter penge.

For at sikre, at ansøgningen om supportkontakt går igennem, er det nyttigt at have en slægtning indenfor. Det har klanetværket i Södertälje.

For eksempel har en infiltrator hos den svenske offentlige arbejdsformidling godkendt en ansøgning fra kriminelle iværksættere i Södertälje-netværket om at modtage et tilskud til at ansætte pårørende. På denne måde har netværket været i stand til at modtage flere tilskud og støtte ifølge rapporten.

Klanerne i Södertälje er hovedsagelig kristne assyrere.

Et andet eksempel på en infiltrator var en administrator i Södertälje kommune, der mod betaling bidrog til netværket med en byggetilladelse.

Formanden for kommunalbestyrelsen, Boel Godner (S), bekræfter, at der har været en sådan infiltrator. Der har også været mistanke om andre, men det har ikke været muligt at bevise det.

I Norge har vi haft lignende historier i Drammen. Klantilhørighed trumfer al anden loyalitet. Hvis et klanmedlem først er indenfor, følger korruption. Men det ser ud til, at socialdemokratiske stater ikke engang er klar over faren.

ANNONSE

Et andet eksempel på en infiltrator var en administrator i Södertälje kommune, der mod betaling bidrog til netværket med en byggetilladelse.

Formanden for kommunalbestyrelsen, Boel Godner (S), bekræfter, at der har været en sådan infiltrator. Der har også været mistanke om andre, men det har ikke været muligt at bevise det.

Byggetilladelser er meget værdifulde, og det er vigtigt at have de rette kontakter. Men disse er “kontakter” på et andet niveau.

Ikke overraskende siger politiet, at spilklubber er et sted, hvor korruption trives. Når du så hører, at embedsmænd i kommunerne besøger disse steder, tilføjer du bare 2 + 2.

Ifølge rapporten besøger embedsmænd, der arbejder i kommunen, også netværkets spilklubber.

En kirke er et nyttigt instrument. Når “kirke” nævnes i forbindelse med Södertälje, er det selvfølgelig en assyrisk kirke.

En annan plats där det knyts kontakter är en kyrka i Södertälje. Enligt polisens underrättelserapport har kyrkan kontrollerats av Södertäljenätverket under en lång tid. Genom kyrkan bedriver nätverket illegal låneverksamhet och penningtvätt, enligt rapporten. Dess föreningar ska också ha använts för välfärdsbrottslighet, brott som går ut på att lura till sig pengar från det allmänna.

Talsmænd for den pågældende kirke handler fornærmet og benægter alt.

Aftonbladet har en afslørende detalje: Politibetjente, der tilhører menigheden, bliver også bedt om at udføre tjenester og har svært ved at afslå.

Medlemmarna har bett poliserna att utföra tjänster – vilket poliserna haft svårt att neka eftersom de tillhör samma kultur, står det i materialet.

Her berører Aftonbladet et meget større problem: At medlemmernes loyalitet over for klanen er større end loyaliteten over for den svenske stat eller det svenske samfund. Dette betyder en stor hindring for integration. Hvis nogen kan “integreres” for at skade, er det ikke integration, men opløsning.

 

Polisen: Så infiltrerar klanernas mullvadar samhället

 

ANNONSE