Nyt

Mandag markerede den Svenska kyrkan den såkaldte «Transgender Day of Remembrance». De opfordrede folk til at bede for «de transpersoner, der er ramt af vold og had».

Opslaget fik mange brugere til at stille modspørgsmål, skriver Fria Tider.

– Hur många kön finns det? spør en i kommentarfeltet.

– Så många som Gud vill, svarer Svenska kyrkan.

En anden stillede spørgsmål om, hvad der gælder for pædofile, og han fik følgende svar:

– Pedofiler är älskade av Gud som alla andra. Gud älskar syndaren, men hatar synden. Gud gör inte skillnad på människor.

Kommentaren genererede hundredvis af reaktioner. En skrev, at dette var dråben, og sagde, at han ville forlade Svenska kyrkan. Så spørger han videre:

– Vad är det för idiot ni sätter att ratta era sociala medier? Sjuka jävla as!

En anden påpeger, at det er korrekt, at Gud elsker syndere, men det forudsætter, at synderen indser, at han er en synder, beder om tilgivelse fra Kristus og underkaster sig Guds dom. Desuden skriver denne person:

– Att hävda att ”Gud älskar pedofiler” utan att kräva ansvar och omvändelse för deras handlingar underminerar den kristna trons grundläggande principer om moral och personligt ansvar inför Gud.

I maj 2021 underskrev næsten 1.000 præster og andre med tilknytning til den Svenska kyrkan et åbent brev, der udtrykte støtte til transkønnedes rettigheder og «en bred solidarisk feminisme, der bekæmper snævre kønsnormer».

Der erklærede de samtidig, at den Svenska kyrkan også kunne betegne den som trans.

«Kyrkan består alltså också av transpersoner. Därför skulle kyrkan kunna beskrivas som trans.»

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

ANNONSE

Mest læst