Nyt

Italiensk politi har anholdt en mand af marokkansk oprindelse, som ved 14-tiden lørdag satte ild til kirken i Villastanza i kommunen Parabiago, ikke langt fra Milano.

Manden, som skulle være ca. 30 år, satte ild til julekrybben ved siden af ​​alteret, og ilden spredte sig hurtigt til træbænkene, rapporterer Agenzia Giornalistica Italia (AGI).

Brandvæsenet ankom hurtigt til stedet, men det forhindrede ikke kirken i at få omfattende skader, blandt andet på orglet fra 1600-tallet, skriver Corriere della Sera, som kan oplyse, at hændelsesforløbet blev optaget af overvågningskameraer.

Alternative medier i Italien, som siges at være blevet opmærksomme på, hvad overvågningskameraerne fangede, skriver, at marokkaneren først angreb orglet med en økse, som han brugte til at ødelægge orgelpiberne. Derefter satte han angiveligt sædehynder i julekrybben, hældte brændbar væske over og tændte ild til den.

– Det her er et angreb på vores religion, vores tro og vores værdier, kommenterer Parabiagos borgmester Raffaele Cucchi (Lega). – At ødelægge en kirke før højtiden, så folk ikke har et sted at fejre den, er meget alvorligt, fastslår Cucchi, som siger, at skaden på kirkens orgel er uoprettelig.

ANNONSE

– Er det den integration, venstrefløjen taler så meget om? spørger partifælle og regionsrådsmedlem Silvia Scurati retorisk. – Integration sker gennem respekt for vores traditioner og vores kultur, tilføjer hun.

Don Maurilio Frigerio, som er sognepræst i Parabiagio, fortæller Corriere della Sera at han er klar til at holde gudstjenesten udendørs.

Angreb på kirker er meget mindre almindeligt i Italien end i Frankrig, men deres hyppighed ser ud til at være stigende.

Avisen Il Giornale kunne den 12. november informere om tre tilfælde af groft hærværk mod italienske kirker i de seneste måneder. I Alessandria var krucifikserne blevet ødelagt i to forskellige kirker, også der af en marokkaner – som allerede var kendt af politiet.

 

Køb “Europas mærkelige død” her.

 

ANNONSE