Kultur

“Magtbalance og inddæmning af rivaliserende stormagter er målene for en realistisk udenrigspolitik. Det mål, som jeg ydermere vil gøre mig til fortaler for, er fredelig sameksistens baseret på, ikke et universelt værdisystem, eller forsøg på at universalisere sine egne værdier, men netop på fællestræk. Vesten har en stærk interesse i at samarbejde med lande, der er enige med dele af Vestens værdigrundlag.”

Kasper Støvring har samlet eksempler på Ruslands-kendere, der kommer med fornuftige svar  på, hvordan vi skal forholde os til Rusland. Fælles for dem er, at Rusland ikke skal betragtes som en fjende, og at man i omgangen med Rusland skal tage udgangspunkt i den russiske selvforståelse i tilgangen til dem. Hertil kommer en mere pragmatisk tilgang til hele spørgsmålet om andre landes moral og motivforskning: Drop moralismen som pejlemærke for muligheden for samarbejdsrelationer – og tag realisme-hatten på og udgangspunkt i den fællesmængde der udgøres af sammenfaldende interesser.

Læs Støvrings indlæg her:

 

http://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2017/02/01/rusland-fjende-eller-allieret/

ANNONSE

Mest læst

Joe Biden er ond