Hovederne på bloggen

“Rusland er ikke Sovjet, Rusland er derimod en klassisk nationalstat, der fører traditionel magtpolitik. Rusland har oplevet en national genrejsning uden lige siden de kaotiske 90ere, hvor mange russere følte, at de blev påtvunget en vestlig ordning med anarki til følge. Rusland ligner slet ikke Vesten, men er kernestaten i den ortodokse civilisation. Ruslands reaktion efter 90erne kan derfor bedst forklares med ideer som national stolthed, med revanchisme efter ydmygelsen i 90erne, med kulturel, økonomisk og militær revitalisering. Det forklarer også den store opbakning til autokratiet, også i Rusland, som er helt almindelig uden for Vesten. Hertil kan man føje, at andre lande vender sig bort fra Vesten mod Rusland, som f.eks. Moldova i gårsdagens valghandling. Også her gør vi os skyldige i projicering. Andre ligner ikke os.”

 

Kasper Støvring lægger sig op af Marie Krarups analyse af Rusland og Putin. Vesten gør sig igen skyldig i manglende forståelse for og indsigt i, at lande uden for den vestlige tænknings-sfære kan anskue os som en trussel. Der eksisteret en form for kulturelt åndshovmod i synet på vores værdier som universelt gode, for sådan ser andre – her Rusland – ikke på Vesten. Tværtimod.

Øvelsen består i at træde i den andens sted for at forstå modpartens syn på en selv, skriver Støvring. Læs hans indlæg her:

 

http://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2016/10/31/gaaden-indsvoebt-i-et-mysterium/?_ga=1.48924837.240551244.1477978834

ANNONSE