Nyt

Mens man i Norge sender de unge indvandrere, som ikke kan opføre sig ordentligt på lejrtur, er danskerne gået et skridt videre. Fire unge mænd havde lavet så meget ballade, at Holstebro kommune besluttede at at sende dem væk for sommeren for at undgå yderligere kriminalitet. Men de blev ikke sendt til en dansk sommerlejr og tildelt hver sin fiskestang – næ nej: De fik deres helt egen Europa-tur, selvfølgelig talstærkt fulgt at pædagoger.

Turen gik til Kypros, Hamborg og København. Og regningen til Hostebro kommune lød på 400.000 kroner. Det får unægtelig et par billetter til Tusenfryd til at blegne i sammenligning. Danskerne blegnede da også, da Holstebro Kommunes økonomiske dispositioner kom for en dag. Derefter blev de rødglødende af raseri. Men Børn og Unge-direktør i Holstebro, Mads Gammelmark, mente ikke, at der var noget at komme efter:

– Jeg kan sagtens forstå, at folk synes det er en dyr løsning, men alternativet kunne være blevet langt dyrere. Vi har at gøre med nogle unge mennesker, som har meget svært ved at begå sig og holde sig inden for rammerne. Derfor tog vi en velovervejet men hurtig beslutning om at sende dem ud af byen, siger han til TV 2.

– Det er vigtigt, at folk forstår, at der ikke er tale om en ferie med badedyr og sutsko. Vi har lagt en strategi for, hvordan vi kunne arbejde målrettet med de her unge og forsøge at løse deres problemer. Vi kan ikke tvinge dem til at samarbejde, og derfor var vi nødt til at tilbyde dem noget, de havde lyst til at deltage i, forklarer Mads Gammelmark

“Alternativet kunne være blevet langt dyrere”. Disse fire unge kunne have forårsaget skader for mere end 400.000 kr. i løbet af den tid, de havde været bortrejst “Vi kan ikke tvinge dem til at samarbejde”, siger han, så derfor måtte de få lov til at lave noget, de “havde lyst til at deltage i”. Det er næsten umulig at forstå at man giver efter på denne måde og belønner dem med “noget de havde lyst til…”. Gad vide, hvad de så har “lyst til” til næste sommer? Surfe på Hawaii? Hvad ønsker pædagogerne sig?

ANNONSE

Nej, dette er bare en meget dyrere variant af at belønne en fræk unge med en stor is.

Måske er dette en ide, der vil appellere til svenskerne? De kunne jo tømme hele Rosengård og sende dem allesammen til Kypros for sommeren? Det skal nok reducere antallet af bilbrande mærkbart. Måske vil forsikringsselskaberne sponsorere rejserne for de mest ihærdige pyromaner? De kunne samtidig gøre det til et filmprojekt med arbejdstitlen: Selskabsrejsen 5.

 

Kypros

Pedagoger trenger da også litt ferie.

TV2.dk

 

ANNONSE