Tavle

Igår falt dommen i sagen mellem Breivik og den norske stat. Breivik er blevet et begreb, også internationalt. Men udlandet forstår ikke hvad der foregår innad i Norge. Det vil Document forsøge at formidle.

Flemming Rose har været på besøg for at promotere Hymne til friheden der nylig udkom på norsk. En seniorkommentator i Aftenposten spurgte i dag om ytringsfrihed kun er for islam-kritikere. Hun sigtet til Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedsrealisme og forslagene fra Venstre om at se på inholdet i det som prediges i moskeerne.

Tre eksempler på hvordan de nordiske offentligheder berører hinanden. Men skal de blive frugtbare – skal det skabes synergi – må der kritik til. Flemming Rose fortjener kritik, det samme gør den norske kommentator, fordi hun fortegner hva TF og også regjeringen til Løkke Rasmussen mener. Bakgrunden for forslagene kommer ikke frem.

ANNONSE

Det er dette fortolkningsarbejdet og oplysningsarbejdet som er vor opgave. Jeg er redd det kan blive lidt sproglig biksemad. Men det viktigste er to get going.

ANNONSE