Tavle

For én gangs skyld har SF og Enhedslisten ret: Det er noget fundamentalt galt når tre drenge bliver frifundet for gruppevoldtægt fordi offeret ikke kunde sige fra. Hun var nemlig bedøvet af alkohol og lavt blodsukker. Kan hun derfor voldtages?

I den konkrete dom, der er faldet torsdag ved Retten i Roskilde, er tre mænd på 19, 19 og 18 år blevet frifundet for voldtægtsanklager, efter at de på skift havde samleje med en pige bag en busk til en ungdomsfest i Herfølge i 2014.

Pigen afgav forklaring for lukkede døre, men ifølge anklageskriftet led hun af sukkersyge, og hun var så påvirket af alkohol og manglende insulin, at hun ikke kunne modsætte sig det, drengene var i færd med.

Ifølge forsvarene for de tre anklagede mænd bestod pigens indvilgelse i at have sex i, at hun ikke havde sagt tydeligt nok fra.

..

Enhedslistens Pernille Skipper mener sagen, hvor tre unge mænd er frifundet for gruppevoldtægt, fordi kvinden ikke sagde fra, er grundlag for en lovændring.

»Det er helt grotesk, hvis lovgivningen kan tolkes sådan, at hvis ikke kvinder aktivt siger fra, så er det ikke voldtægt. Hvis domstolene fastholder, at loven skal forstås sådan, som det er sket i Roskilde Byret, så skal loven laves om,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Det er ord der forpligter.

 

http://www.politiko.dk/nyheder/enhedslisten-og-sf-vil-aendre-loven-efter-omstridt-voldtaegtssag-det-er-helt?_ga=1.67165849.943048224.1410276530

 

ANNONSE