Nyt

Spanias indenrigsministerium oplyser at spansk politi onsdag åbnet og beslaglagde tre containere indeholdende 20.000 uniformer, der var ment til at bruges af IS og al-Nusra-fronten.

The uniforms were part of a shipment declared as “secondhand clothing” to pass through customs, the ministry said, and were hidden inside three shipping containers intercepted in the ports of Valencia and Algeciras. Some other military accessories were also seized.

Fundet ble gjort ikke lenge etfer at syv personer ble arresteret i Spanien i februar, mistænkt for at drive logistisk støtte for de to terrororganisationer.

Islamsk stat jihadisme 20.000 uniformer Spanien 2016

De beslaglagde uniformer var kamuflagedragter, kjendt fra IS’ egen propaganda.

Uniformerne er ikke produceret i Spanien, der altså var transittland, og efterforskning pågår med sigte på at finde ud hvor de er lavet.

Det mest interessante spørgsmål er heller ikke besvaret:

The Spanish authorities would not disclose the intended destination of the containers.

Det sidste betyr enten at de ikke ved, eller – mer sandsynlig – at de ikke vil fortælle det de er kendt med. Ikke i nogle af tilfældene kan det udelukkes at uniformernes påtenkte destination var udenfor IS’ kerneområder.

Det kræver ikke all verdens forestillingsevne at tenke seg muligheden for at de en dag kunde ha blivet benyttet i et europæisk land i forbindelse med aktivering af indsmuglede terrorister og indfødte jihad-aspiranter.

Også i fravær af et sådan urovækkende scenario er det et betydningsfuldt beslag. IS forsvinder ikke fra sin blodige branche med det første.

 

New York Times

ANNONSE

Ét svar til “20.000 jihadist-uniformer fundet i Spanien”

  1. Per T siger:

    Bare rolig, paven mener den muslimske invasion vil berige europa