Nyt

Uroen i Iran er tiltagende. Demonstranterne gik løs på politistationer mandag og antal dræbte stiger.

Iranian protesters attacked police stations late into the night on Monday, news agency and social media reports said, as security forces struggled to contain the boldest challenge to the clerical leadership since unrest in 2009.

Regimet er ikke interessered at der lækker ud information om omfanget af protesterne. Når regimet selv oplyser at 13 blev dræbt søndag må man gå ud fra at antallet er betydelig højere.

State TV had reported that 10 people were killed in protests on Sunday. On Monday, that death toll rose when the deputy governor of the western Hamadan Province, Saeed Shahrokhi, told ISNA news agency that another three protesters were killed on Sunday in the city of Tuyserkan.

Demonstrationerne omfatter nu 50 byer over hele iran.

 

Iranian protesters attack police stations, raise stakes in unrest 

ANNONSE