Nyt

Som tidligere nævnt er rapporteringerne næsten ophørt, men migranterne fortsætter med at strømme ud fra de libyske havne.

En AFP-melding som blev offentlig­gjort lørdag, men som dårligt nok er gengivet i de store europæiske medier, redegjorde for trafikken i tidsrummet fra torsdag til fredag i ugen, der gik. På bare fire dage blev 10.000 personer samlet op.

Fredag blev omkring en tredjedel af migrantene sendt tilbage:

More than 3,400 migrants were rescued off the coast of Libya on Friday, bringing to about 10,000 the total number rescued over four days, according to Libyan and Italian officials.

On Friday, more than 1,200 migrants were rescued by Libyan ships and taken to Tripoli or Zawiya, about 50 kilometres (31 miles) west, while the Italian coastguard and commercial boats rescued 2,200 others and took them to Italy.

De tre dage i forud havde også livlig trafik:

Another 6,400 were picked up between Tuesday and Thursday, but at least 35 people drowned on Wednesday when a powerful wave struck their vessel, pitching them into the sea as a rescue ship was distributing life jackets.

AFP opgiver ikke deres destination, men i en melding fra International Organization for Migration redegør organisationens talsmand Flavio Di Giacomo for situationen to af de tre dage:

Mr. Di Giacomo further explained that the balance of some 4,129 migrants rescued on Tuesday and Wednesday are expected to land in Italian ports during the day today, Friday

Selv om flere end før nu sendes tilbage til Libyen, kan vi alligevel konstatere, at de aller fleste fortsat bliver fragtet til Italien. Hovedparten af de personer, der er tale om, kommer fra Afrika syd for Sahara, men der er også mange fra Bangladesh.

Med denne fart vil der komme mere end en halv million migranter via søvejen fra Libyen til Europa i løbet af 2017. Det kan sandsynligvis godt lade sig gøre at holde dette tempo jævnt hen over året, men det næsten totale fravær af voksne mennesker i de europæiske regeringer, må man i hvert fald regne med, at  Italien vil modtage mange flere end de 181.000 migranter, som landet modtog sidste år.

ANNONSE

 

Yahoo News

ANNONSE

Ét svar til “10.000 båd-migranter på fire dage”

  1. KnudMadsen siger:

    10.000 nye terroristspirer, voldtægtsmænd, røvere, voldspsykopater og andre ugerningsmænd.
    Det er jo rædselsfuldt og helt uden ende. For hver lykkeridder, der lykkes med sit forehavende, er der 10, der bliver inspireret til også at drage afsted.
    Nu har læger uden hæmninger lige fået 6 mio. ved indsamlingen blandt godtroende dumskere til deres fortsatte ulovlige menneskesmuglinger. ØV