Nyt

DR1 sendte i går en egenproduceret dokumentar om Tulle Krøyer-sagen. Den lesbiske kvinde fra provinsielle Mariager, der i efteråret 2014 blev landskendt som offer for homofobisk chikane, angiveligt med udspring i den lokale Pinsekirke.

Den 43 minutter lange udsendelsen gennemgår sagen fra start til slut, med udgangspunkt i Carsten Anhøj, der stadig er sigtet i sagen. Det viser sig, at selvom sagen blev en landsdækkende historie med røde politikere i front for et regnbueoptog, så er det hele formentligt varm luft.

Offeret er dybt utroværdig. Hun har tidligere klaget over homofobisk hetz, og der er store huller i hendes historie. Hun fortæller eksempelvis til DR Dokumentar, at der stod ‘svin’ på en pizzabakke hun fik kastet over hegnet, men til politiet var det ‘I lever i synd – føj’.

ANNONSE

Blandt de fire episoder hun angiveligt har oplevet, er eneste bevis mod kristne Carsten Anhøj, at hun genkender ham som manden der stod i hendes have en nat. Det viser sig, at hun havde løjet for politiet i forbindelse med identifikationen – at hun kendte hans identitet på forhånd, og således havde låst sig fast på den skyldiges identitet. Ved en af de fire episoder kan han dokumentere at han var på arbejde i anden by, og ingen DNA-undersøgelser har hidtil kunne sætte ham i forbindelse med noget som helst.

Carsten Anhøj fremstod sympatisk, og det virker som om han er helet tilfældigt udvalgt. Måske fordi parret er kendt i området som kristne mennesker, blandt andet i kraft af deres aktiviteter i en kristen nødhjælpsorganisation de har etableret.

Intet håndfast indikerer at Carsten Anhøj har noget med sagen at gøre, og flere i Tulle Krøyers omgangskreds fortæller, at hun har det svært med sandheden. Hun har levet under flere navne og identiteter, og har eksempelvis anvendt et italiensk navn overfor en eks-kæreste. En tidligere kollega fortæller, at hun påstod hun ejede en række ejendomme, men alt viste sig at være pure opspind.. En løgn der kostede hende et bankjob. Det var ikke fortalelser eller hurtige nødløgne, men løgn der skulle dække over tidligere løgne.

Da politiet droppede sigtelsen sidste år, valgte Tulle Krøyer at hænge Carsten Anhøj ud på Facebook som ‘Galemanden fra haven’, og harcellerede samtidig over ‘Pinsebevægelsen’ og ‘fundamentalistiske kristne’. “Vi ved det var ham”, noterede hun. Da DR fortæller, at det der tales om selvtægt, og det jo har konsekvenser for manden, så trækker hun lidt i land. “Har jeg udpeget den forkerte, så er det selvfølgelig kedeligt.”

Udsendelsen kan ses på DR.dk, der har mere om sagen.

“I november 2014 var gaderne i den nordjyske by Mariager fyldt med regnbueflag og med tilrejsende demonstranter og politikere. De var der for at bakke om Tulle Krøyer og hendes familie, der forinden offentligt havde fortalt, at familien var udsat for chikane. Chikane, der var rettet mod dem, fordi Tulle Krøyer er lesbisk, og fordi hun sammen med sin kone har to børn.

Den sigtede i sagen står nu frem i en ny dokumentar, og nægter at have noget med chikanen at gøre.

– Jeg kan simpelthen ikke finde rationale i, hvorfor jeg er blevet udpeget af denne kvinde. Hvorfor jeg overhovedet er blevet sigtet, siger han i DR Dokumentaren ‘Løgn eller chikane i Mariager’, der bliver vist mandag aften kl. 20.45 på DR1.”

ANNONSE

7 svar til “TV-dokumentar sår tvivl om baggrunden for ‘Regnbueoptoget i Mariager’, hetz mod lokal Pinsekirke…”

 1. Peter Pedersen siger:

  Det er dybt utroværdigt den ene dag, at advokere for opsigelse af licens, ensidigt rød propaganda og kulturradikal agenda for den næste dag, at finde noget der passer i egen propaganda, og linke til udsendelsen uden de sædvanlige altoverskyggende forbehold for stationen. Men dokumentaren var rigtig god og undersøgte relevante omstændigheder omkring kvindens troværdighed eller mangel på samme.

  En anden ting er, at udsendelsen næppe ville være blevet lavet af andre end DR, der har en lang tradition for dokumentar udsendelser af høj kvalitet og objektivitet, uanset om så det kan have store konsekvenser for produceren, journalister og omend i mindre grad stationen. Man ville aldrig se lignende på en mere kommerciel station.

 2. traveler siger:

  Egentlig er det forståeligt, at sådanne fantasier blusser op fra tid til anden. Hun aktiverer venstrefløjens falske bevidsthed om verdens sammenhæng, og alt hvad der kan gå og stå i dette segmentet får chancen sammen at udleve deres fælles vildfarelse (religion?) om de gode mod de onde. Sødt, men ikke just overraskende. Det overraskende er derimod at en vaks journalist fra DR har turde at så tvivl om, hvorvidt denne hvidhedshvide kristne mand, der er sigtet i sagen, virkelig er så ond, som han ifølge venstrefløjsteorierne bør være – eksplicit eller ubevidst. Men nu ligger Mariager langt fra verdens navle, København, så det i sig selv kan godt have retfærdiggjort, at journalisten ikke har efterlevet de kulturradikale rammevilkår for et program.

 3. Britta Due Andersen siger:

  Kvinden har psykiske problemer, værre er det med politiet. Hvordan kan man have en sigtelse hængende over hovedet langt over et år på det tynde grundlag. Her var kun hendes udtalelse – intet andet. Hun havde set ham en oktober nat ved hækken, der havde han sagt noget truende. Ingen andre havde set noget, ingen af de tagne dna-beviser pegede mod ham og de kendte hendes trang til usandheder. Hvor er retssikkerheden henne?

 4. […] om Tulle Krøyer og Carsten Anhøj var noget af det bedste jeg har set på DR. Meget sigende, så mener Malene Bjerre fra Danmarks- […]

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte