Nyt

En talsmand for Hamas takker Norge for beslutningen om at anerkende Palæstina som en selvstændig stat. Det er endnu uvist, om regeringen sætter pris på omfavnelsen.

Men det er disse sengekammerater, Norge har opsøgt. De har frivilligt valgt at gå i seng med Hamas, og anerkendelsen vil blive opfattet som en støtte til Hamas. Hamas’ talsmand forsøgte at udnytte dette.

– “Dette er et historisk vendepunkt i Europa, og jeg er sikker på, at mange lande vil følge dette meget vigtige skridt for at styrke den palæstinensiske sags position på internationalt plan,” siger Bassem Naeem til TV 2.

Han takker både den norske regering og det norske folk for at anerkende Palæstina.

– “Tak for alle disse stærke holdninger og denne stærke støtte til den palæstinensiske sag.

Det er stadig uvist, om det norske folk sætter pris på omfavnelsen. I det mindste er den offentlige mening delt, men Israels synspunkt har kun lidt spillerum i medierne.

Sympatien for Palæstina har forblændet regeringen. Barth Eide blev erklæret persona non grata i Israel, efter at Norge stemte for FN’s resolution om våbenhvile. Norge har været blandt de første til at kritisere Israel. Så sent som i tirsdags sagde Udenrigsministeriet, at Bibi Netanyahu vil blive arresteret, hvis han sætter sin fod på norsk jord, hvis retten udsteder en arrestordre.

ANNONSE

Så vil Netanyahu være i selskab med Putin.

Anerkendelsen af Palæstina bliver bemærket over hele verden. Det samme gør hyldesten fra Hamas. Det er komplimenter, som har en pris.

ANNONSE