Kommentar

Nyheden om, at justitsminister Merrick Garland gav omkring 30 FBI-agenter, som stormede Mar-a-Lago, tilladelse til at bruge dødbringende magt mod Trump, er en kendsgerning, som er ved at synke ind og udløser en række spørgsmål. Planlagde Garland og Biden et mordforsøg på Trump?

Det er detaljerne i de dokumenter, som dommer Aileen Cannon offentliggjorde tirsdag, der vækker mistanke.

Der blev gjort forberedelser til brug af dødbringende magt. De inkluderede en læge med kamperfaring. De havde sikret sig, at der var et traumecenter ikke langt væk, og havde givet agenterne vejvisning. Livstruende skader var medregnet i planlægningen.

Trump er altid omgivet af Secret Service. Da man forestillede sig, at der kunne opstå en konflikt med de agenter, som ville beskytte Trump, gik man ud fra, at de ville gå hele vejen: Hvis Secret Service gjorde modstand, fik FBI tilladelse til at reagere med skydevåben.

ANNONSE

Når man ved, at FBI havde medbragt covers til dokumenter, der var mærket Top Secret, og at de billeder, der blev taget af dokumenter, der lå spredt ud over gulvet, var covers, som FBI havde medbragt, bliver planerne endnu mørkere. De illiberale tv-kanaler, herunder de norske og danske, sagde, at dokumenterne var atomhemmeligheder. Det kunne have været begrundelsen, hvis Trump var blevet skudt.

Dommer Aileen Cannon kendte til planerne i ugerne umiddelbart efter razziaen. Hvis hun ikke var blevet udnævnt, ville offentligheden aldrig have fået kendskab til planerne.

Da Trump bad om, at en tredjepart skulle gennemgå beslaglæggelsen og razziaen, imødekom hun anmodningen, og der blev udpeget en person. Men det blev skudt ned af en højere instans. Disse dommere har meget at stå til ansvar for. De vidste, at der var kompromitterende materiale i dokumenterne, kompromitterende for justitsminister Merrick Garland, ikke Trump.

De 29 FBI-agenter rodede rundt i komplekset i ni timer. Ingen af Trumps advokater fik lov til at være til stede. Agenterne medbragte værktøj, så de kunne bryde ind i aflåste rum.

De tog 15 billeder inde i Melanias værelser af hendes filer.

Teorien er, at FBI ledte efter filen om operation Crossfire Hurricane. Det var navnet på antiterroroperationen mod Trump-kampagnen i sommeren 2016, som gav FBI tilladelse til at udspionere Trump.

Trump havde dokumenterne med sig, da han forlod Det Hvide Hus. Præsidenten har beføjelse til at afklassificere dokumenter. Alle præsidenter har taget dokumenter med sig. Men justitsministeriet fremlagde Trumps medbringelse som illegitim.

Da kravet om ligebehandling førte til udnævnelsen af en særlig efterforsker, Robert Hur, til at se på Bidens dokumenter, som var spredt på Biden Penn Centre, Chinatowen, huset i Wilmington og strandhuset i Delaware. Biden havde taget dem med sig som vicepræsident og havde ikke tilladelse til at afklassificere dem.

Alligevel blev der ikke rejst tiltale mod ham på grund af hans alder og mentale helbred.

Men kort efter razziaen på Mar-a-Lago blev Jack Smith udnævnt til særlig efterforsker for at undersøge Trumps dokumenter.

Før sagen kunne komme for retten, skulle spørgsmålet om Trumps immunitet afklares. Højesteret har taget sagen op, men det vil tage tid. Det betød, at Smiths tidsplan blev aflyst.

Dommer Cannon udsatte Smiths sag på ubestemt tid.

I mellemtiden frigiver Cannon dokumenter, der viser, hvor langt justitsministeriet var villig til at gå.

Tilladelse til at bruge dødelig magt, et traumecenter og en læge viser, at dette ikke var en formalitet. Agenterne blev instrueret i at skjule deres våben og ikke bære mærket tøj.

Planlagde Bidens justitsministerium et snigmord på en tidligere præsident?

ANNONSE