Nyt

Onsdag morgen meddelte tre europæiske lande – Norge, Irland og Spanien – overraskende, at de vil anerkende Palæstina som en stat den 28. maj. Hverken EU eller andre nationale regeringer var tilsyneladende blevet konsulteret på forhånd, hvilket skabte irritation, skriver tyske Focus.

Israelsk bestyrtelse.

Israels ambassadør i Tyskland, Ron Prosor, er forfærdet over beslutningen om at anerkende Palæstina efter Hamas’ bestialske angreb på israelske civile:

– Disse lande giver terrorismen vind i sejlene. Ved den næste massakre vil de have uskyldiges blod på deres hænder. Vi vil ikke glemme dette, og vi vil heller ikke tilgive disse lande.

– Vi følger loven.

Mandag meddelte Karim Khan ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag, at han har anmodet om arrestordrer på den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, den israelske forsvarsminister Yoav Gallant og tre Hamas-ledere, herunder chefen selv, Yahya Sinwar.

På spørgsmålet om, hvorvidt Tyskland ville efterkomme en sådan ordre, hvis den faktisk blev udstedt, svarede kansler Olaf Scholz’ talsmand, Steffen Hebestreit, bekræftende:

– Selvfølgelig følger vi loven.

Israels ret til selvforsvar

Dette har også vækket Prosors forfærdelse:

– Dette er skandaløst! Den tyske “Staatsräson” (princippet om, at statens rettigheder i visse situationer er vigtigere end den enkelte borgers rettigheder) bliver nu sat på prøve, uden hvis og men. Dette står i kontrast til de svage udtalelser, vi hører fra nogle institutioner og politiske aktører. Den offentlige erklæring om, at Israel har ret til selvforsvar, mister troværdighed, hvis vores hænder er bundet, så snart vi forsvarer os selv.

Anklageren i ICC sætter lighedstegn mellem en demokratisk regering og Hamas, og dæmoniserer og delegitimerer dermed Israel og det jødiske folk. Han har fuldstændig mistet sit moralske kompas. Tyskland har et ansvar for at justere dette kompas. Denne skammelige politiske kampagne kan være et søm i kisten for Vesten og dens institutioner. Lad det ikke komme så vidt!

Diplomatisk udfordrende

Israels udenrigsminister har sendt “en skarp besked til Spaniens, Irlands og Norges ambassadører” i Israel, efter deres regeringers beslutning om, at uddele en “guldmedalje til Hamas-terrorister, som kidnappede vores døtre og brændte babyer”. Han vil vise dem en video af terroristernes “brutale og grusomme kidnapning af vores døtre”:

ANNONSE

Nylig frigitte video­opptak viser Hamas i fri dressur

 

ANNONSE