Tavle

En tysk domstol har stadfæstet politiets klassificering af AfD som ekstremistisk. Dommen rejser en række spørgsmål, bl.a. at betegnelsen betyder, at politiet til enhver tid kan iværksætte overvågning og kontrol af AfD-medlemmer.

På den måde står den tyske stat inde for, at AfD-medlemmer ikke nyder samme privatliv som andre borgere. Det kaldes i andre sammenhænge for diskrimination.

Både moderpartiet og ungdomspartiet i det tyske højreekstreme parti AfD kan klassificeres som ekstremister. Det har en tysk appeldomstol afgjort.

Alternativ for Tyskland (AfD) må leve med, at den tyske sikkerhedstjeneste (BfV) kan stemple dem som ekstremister.

Dommen i Münster bekræfter en tidligere dom fra en lavere domstol i Köln.

“Dommen bekræfter, hvad vi har sagt i årevis: AfD er et højreekstremistisk parti, der ønsker at svække demokratiet og retsstaten,” siger lederen af den antiekstremistiske gruppe Campact, Felix Kolb, i en udtalelse.

Det var ungdomspartiet Junge Alternative, der trak politiet i retten. De har ikke tænkt sig at acceptere afgørelsen, men appellerer.

Appeldomstolens afgørelse betyder, at medlemmer af partiet kan overvåges og aflyttes, hvis de mistænkes for at have begået en lovovertrædelse. Dommen fra retten i Münster er endnu ikke endelig.

Ifølge retten kan dommen ikke appelleres, men ifølge nyhedsbureauet DPA kan AfD tage sagen til en anden domstol.

“Vi vil selvfølgelig appellere til næste instans,” sagde Roman Reusch, medlem af AfD’s bestyrelse, i en udtalelse.

Retten er gået i gang med en fortolkning af partiets politik, som fører til konklusioner, der kan anfægtes og/eller også anvendes på andre partier.

Domstolen mener, at der er god grund til at mistænke, at en del af partiets politiske mål er at sænke status for mennesker med indvandrerbaggrund.

Det lyder, som om Tyskland er gået over til at løse politiske uenigheder gennem forbud i stedet for diskussion. Det har de gjort en gang før.

Compact er den gruppe, der skandaliserede et møde, hvor repatriering blev diskuteret. Det blev udlagt, som om det var første skridt på vejen mod en ny Wannsee-konference.

Campact er bl.a. finansieret af George Soros, som har en grum fortid som ung i det besatte Ungarn.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Tommy på vej i fængsel