Nyt

Overalt i Vesten forsøger venstrefløjen at stoppe svinget til højre ved at spille på nazismen. I Tyskland har hundredtusinder demonstreret i denne uge mod AfD, fordi et par rådgivere deltog i et møde, hvor repatriering af ikke-assimilable immigranter blev diskuteret.

Men store dele af etablissementet vil forbyde AfD. Så falder de for de samme metoder, som de anklager AfD for: udemokratiske metoder.

Omkring 35.000 mennesker demonstrerede lørdag i den tyske finanshovedstad under sloganet “Forsvar demokratiet – Frankfurt mod AfD”.

Et lignende antal dukkede op i Hannover længere mod nord. De fremmødte bar plakater med budskaber som “Ud med nazisterne!”.

Der var også demonstrationer i Braunschweig, Erfurt, Dortmund, Karlsruhe, Nürnberg, Kassel og flere andre byer, skriver nyhedsbureauet DPA.

“Aldrig mere er nu!”

“Fascisme er ikke en mulighed” og “Aldrig mere er nu!” var blandt slogansene.

Der har været lignende protester rundt omkring i Tyskland hver dag i den seneste uge.

I weekenden blev der annonceret i alt demonstrationer mod den yderste højrefløj i omkring 100 byer, inklusive Berlin søndag.

Ikke kun politikere, men også kirker og Bundesliga-trænere har opfordret folk til at vise deres modstand mod AfD.

At CSU-leder Markus Söder for få dage siden foreslog at indføre et erhvervsforbud i den offentlige sektor for AfD-medlemmer er chokerende. CSU er længst til højre på etableringsskalaen. Når sådan et parti leger med professionelle forbud, er der fare på vej. Söder er med til at legitimere de kræfter på venstrefløjen, der vil forbyde AfD.

Foreslår yrkesforbud for AfD-medlemmer i offentlig tjeneste

Under den røde terror i 1970’erne indførte den føderale regering erhvervsmæssige forbud for folk, der ikke viste loyalitet over for forfatningen. F.eks. kunne revolutionære ikke være lærere. I dag er det den alternative ret, der har påtaget sig samme rolle.

ANNONSE

Retur

Venstrefløjen forsøger at undertrykke normal politisk diskussion ved at kalde demografiske ændringer, som alle kan se med egne øjne for “konspirationsteorier”.

Planer om at sende migranter tilbage er blevet sammenlignet med de nazistiske deportationer af jøder. Her lægges det op til hysteri.

Trump har ikke lagt skjul på, at han vil starte et massivt udvisningsprogram, hvis han bliver valgt. Progressive medier drager allerede sammenligningen med Nazityskland.

Protestbølgen blev udløst af en nyhedsrapport i Correctiv den 10. januar. Her kom det frem, at AfD-medlemmer i møde med ekstremister har diskuteret udvisning af immigranter og “ikke-assimilerede” borgere. Blandt dem, der deltog i mødet i Potsdam i november, var Martin Sellner, lederen af ​​Østrigs identitære bevægelse.

Bevægelsen går ind for konspirationsteorien om “den store erstatning”. Den hævder, at der er en hemmelig plan fra ikke-hvide migranter for at erstatte Europas “indfødte” hvide befolkning.

AfD er ikke ufølsom over for kritik. De etablerede partier fra venstre mod højre er unisont i deres fordømmelse af diskussionen om hjemsendelse. Det er ikke så mærkeligt. Et sådant skift ville betyde, at de skal stå til ansvar for de sidste 50 års immigrationspolitik.

AfD har bekræftet, at dets medlemmer var til stede ved mødet, men partiet afviser, at de støtter det “remigreringsprojekt”, som Sellner leder.

Første politikere som premierminister Olaf Scholz har alligevel reageret kraftigt. Socialdemokratiet siger, at enhver plan om at smide immigranter eller andre statsborgere ud er “et angreb på vores demokrati og derfor et angreb på os alle”.

Scholz, der selv deltog i en demonstration i sidste weekend, har bedt alle om at tage stilling til solidaritet, tolerance og et demokratisk Tyskland.

Men spørgsmålet er, om toget ikke er gået. Etablissementet kan ikke stoppe kritikken af ​​sin egen politik. Det mest interessante er, at den tidligere chef for det tyske PST, Hans-Georg Maaßen, har besluttet at bryde ud af CDU og starte sit eget parti.

På den anden side har du Sahra Wagenknecht, som er brudt op fra die Linke. Det politiske landskab i Tyskland er i forandring.

Også Friedrich Merz, lederen af ​​det kristne konservative oppositionsparti CDU, bifalder demonstranterne.

– Det er meget opmuntrende, at tusindvis af mennesker demonstrerer fredeligt mod højreekstremisme, skrev han på X/Twitter.

Ifølge Correctiv var der også to medlemmer af Werteunion, som er CDU’s højreekstremistiske fraktion, til det omtalte møde i Potsdam.

Werteunions leder Hans-Georg Maaßen sagde lørdag, at fraktionen har besluttet at bryde ud af CDU og danne sit eget parti.

AfD er Tysklands næststørste parti, men alligevel leger eliten med tanken om at forbyde partiet. Og der er ingen bekymringsmeldinger fra EU om demokrati. Den bekymring er forbeholdt Ungarn og det tidligere Polen.

Alternativ for Tyskland blev grundlagt som et euro-skeptisk parti i 2013, og kom ind i Forbundsdagen for første gang i 2017. Ved sidste valg i 2021 vandt partiet 10,3 procent.

Sidste sommer vandt AfD for første gang et borgmester- og kommunalvalg – som det første højreekstremistiske parti i Tyskland, siden nazisterne regerede landet. Ved de efterfølgende valg i Bayern og Hessen blev AfD det næststørste parti i begge stater i vest.

Etablissementspartierne har på mange måder smidt handsken ned for vælgerne.

 

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!


AfD er Tysklands næststørste parti, men alligevel leger eliten med tanken om

ANNONSE