Tavle

Drammen kommune skal udstyre sine ansatte med skudsikre veste og advarselsudstyr, når de inspicerer kommunale boliger på grund af en stigning i “uregerlige lejere”.

Drammen Eiendom KF er et kommunalt ejet selskab med ansvar for drift og vedligeholdelse af et stort antal kommunale bygninger, herunder omkring 1.400 kommunale boliger.

På et bestyrelsesmøde for nylig berettede Anita Winsnes om et stadig hårdere arbejdsmiljø og en stor stigning i hærværk og “hårdhændet brug” af de kommunale boliger, skriver Drammens Tidende..

“I løbet af de sidste fire-fem år har vi set en tendens til øget adfærd fra beboerne, som kan påvirke sikkerheden for vores medarbejdere. I de sidste to-tre år har vi haft et større fokus på dette problem og har afholdt flere kurser i, hvordan man håndterer kritiske situationer og øger bevidstheden om dette problem,” siger Winsnes.

Hun forklarede, at de nu aldrig sender medarbejdere alene ud på denne type opgaver, og at medarbejderne begge er udstyret med beskyttelsesveste.

“Det er kniv- og skudsikre veste. Derudover er de udstyret med advarselsudstyr via deres mobiltelefoner,” siger Winsnes.

Ulf Erik Knudsen fra Fremskridtspartiet, som ledede mødet i borgmesterens fravær, var chokeret over, hvad han hørte.

“Det var en god og grundig rapport, men jeg må sige, at jeg fik en lille klump i halsen til sidst, da du sagde, at boligselskabet skal begynde at bruge skudsikre veste. Det er en udfordring. Det er godt, at du følger op på dine medarbejdere på denne måde,” siger Knudsen.
Der står ikke noget om etnicitet, baggrund, alder eller familiestatus på de personer, der er involveret i de værste sager. Artiklen siger heller ikke noget om, hvorvidt de kommunalt ansatte blev truet med knive eller skydevåben under inspektionen.

Drammen kommune ligger en 20 min. kørsel syd-vest for Oslo, og har i mange år haft en meget stor indvandring.

://www.document.no/2024/04/11/tenaring-ble-loslatt-pa-tirsdag-siktet-for-ran-pa-sondag/

ANNONSE

Mest læst