Nyt

Chefen for Israels militære efterretningstjeneste, Aharon Haliva, træder tilbage som følge af, at det ikke lykkedes at forhindre Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober.

De israelske myndigheder er blevet kritiseret for ikke at have forhindret det brutale terrorangreb på landet den 7. oktober sidste år.

Mange er overraskede over, at et land, der er kendt for at have et af verdens bedste sikkerheds- og efterretningssystemer, i den grad blev “taget på sengen” af palæstinensiske terrorister den dag.

Israelske sikkerhedsorganisationer, som Mossad, er blevet berømte verden over for deres evne til at kontrollere og få indsigt i terrororganisationer, der truer landet.

Men den 7. oktober mislykkedes det meste af det.

Nu træder Aharon Haliva, chefen for Israels militære efterretningstjeneste, tilbage fra sin stilling. Mange mener, at det er på høje tid og undrer sig over, hvorfor det ikke er sket tidligere.

Han er den første højtstående person i den israelske regering, der træder tilbage på grund af de fejl, der blev begået i forbindelse med Hamas-angrebet.

De israelske forsvarsstyrker (IDF) siger i en erklæring, at Halivas ansøgning om fratrædelse er blevet godkendt, og at de takker ham for hans tjeneste.

Haliva er involveret i militærets interne undersøgelse af de fejl, der førte til Hamas’ succes med at angribe Israel, ifølge Times of Israel.

Resultaterne af undersøgelsen forventes at blive præsenteret for IDF i begyndelsen af juni.

Haliva sagde i oktober, kort efter angrebet, at han påtog sig skylden for ikke at have forhindret angrebet, som brød igennem Israels forsvarsværker. Hans tilbagetræden kan bane vejen for, at flere højtstående personer i den israelske sikkerhedstjeneste også træder tilbage som følge af angrebet.

ANNONSE

Omkring 1.140 mennesker blev dræbt i Hamas’ angreb på Israel, og knap 250 mennesker blev bortført til Gazastriben. Det er uklart, hvor mange af disse gidsler, der stadig er i live.

 

Bestill bøker fra Document i dag, klikk og se utvalget:

Husk å støtte Document:

ANNONSE

Mest læst