Nyt

Torsdag trak to af verdens største investeringsselskaber sig ud af en venstreorienteret klima-koalition af virksomheder, der tilsyneladende har til formål at reducere den såkaldte globale opvarmning gennem handlinger i den private sektor.

Det er ikke ligefrem små drenge, vi taler om. JPMorgan Chase og State Street Global Advisors trækker sig helt ud af Climate Action 100+. Samtidig reducerer verdens største investeringsfond BlackRock sin deltagelse.

Disse tre virksomheder råder over enorme midler. JPMorgan: 2,5 billioner dollars. State Street: 3,5 billioner dollars. Og så er der BlackRock, som råder over hele 9 billioner dollars. I alt: 15 billioner dollars.

ANNONSE

Dette er, hvad Eric Lendrum skriver i American GreatnessJust The News var først ud med nyhederne.

Climate Action 100+ er et investor ledet initiativ, der skal sikre, at verdens største virksomheds udleder af drivhusgasser træffer de nødvendige foranstaltninger mod klimaændringer. Climate Coalition er blevet betragtet som et af de største og mest fremtrædende eksempler på miljø-, social- og regeringspraksis (ESG) i den private sektor.

Netop derfor har kritikere af ESG haft Climate Coalition som et af deres hovedmål for kritik, og udmeldingerne torsdag blev mødt med jubel fra modstandere af ESG-hysteriet.

Nogle kritikere opfordrer dog til forsigtighed. En af disse er Will Hild, direktør for Consumer Research.

– JP Morgan og State Streets afgang er et nødvendigt skridt i den rigtige retning, men forbrugerne bør vente med at stole på disse virksomheder igen

– Ved at forlade klima-kartellet Climate Action 100+ signalerer de, at millioner af forbrugeres og snesevis af folkevalgtes handlinger har en effekt.

Hvad BlackRock angår, så har de været verdensførende i at presse ESG-initiativer på virksomheder rundt om i verden, og der er ikke meget, der tyder på, at de har planer om at stoppe galskaben, som er meget ødelæggende, især for lidt mindre virksomheder, der mærker det på bundlinje, når de er tvunget til at ansætte en flok fjolser i rene bullshit-jobs.

BlackRock udnytter sin enorme magt til at skubbe den politiske håbløshed, fra wokes ensidige tankegang, tilbage på små virksomheder over hele verden. Mange lader sig hypnotisere, og synes, det er en fornuftig anvendelse af aktionærernes midler. Andre føler sig presset.

Men under alle omstændigheder er det gode nyheder, som muligvis kan åbne for, at andre store internationale virksomheder kan komme til fornuft, og at presset på mindre virksomheder kan falde.

ESG blev diskuteret på i Document.no Dagsordenen den 5. oktober 2023 for dem der er interesserede i mere information.

Dagsorden 5. oktober: ESG ødelegger Vestens økonomi, men hva er ESG?

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som papirbog og som ebog.

ANNONSE