Kopierede/fra hoften

Der har været rapporter i flere år om, at Iran har “verdens hurtigst voksende kirke”, og 2023 er ingen undtagelse i denne henseende. Men den iranske kirke står – i modsætning til islam i vores land – uden en kirkebygning.

I modstrid med sharialoven

I november kom rapporten «Persecutors of the Year 2023” fra organisationen International Christian Concern ( ICC). Den siger, at kirkeligt fællesskab konstant dukker op på trods af intens forfølgelse i Iran.

Ifølge rapporten har Den Islamiske Republik “en af ​​de hurtigst voksende kirker i verden”. På trods af, at myndighederne strengt håndhæver sharia-loven, siges hundredtusindvis af iranere “fra alle samfundslag” at have konverteret til kristendommen. Der skulle nu være et sted mellem 500.000 og 800.000 kristne i landet.

ANNONSE

Kristnes adgang til religiøs praksis er stærkt begrænset, og de, der konverterer fra islam, risikerer at blive arresteret, tortureret og henrettet.

Dokumentarer bekræfter

Der er to dokumentarfilm opkaldt efter Matthew 10.16, som handler om vækkelsen i Iran. Får blandt ulve II kom i 2019:

– Hvad hvis jeg sagde, at islam er død? Hvad hvis jeg sagde, at den bedste forkynder af Jesu budskab var Ayatollah Khomeini ? Med ayatollaherne kom islams sande ansigt frem i lyset. Efter 40 år i en islamisk utopi har vi oplevet den værste ødelæggelse i Irans 5.000-årige historie, siger en uidentificeret iransk kirkeleder i filmen.

Hvad hvis jeg sagde, at moskeerne i Iran er tomme? Hvad hvis jeg sagde, at ingen følger islam i Iran? Ville du tro mig? Det er, hvad der sker i Iran.




– Irans opvågnen

Produceren af ​​filmen, Dalton Thomas, taler om “Iran’s Awakening”:

– Bevægelsen har ingen ejendom, ingen bygninger, ingen central ledelse og hovedsageligt er kvinderne i spidsen.

Kvinderne ved, at de løber en betydelig risiko i et land, hvor sharia hersker i domstolene:

– Vi ved, at hvis de fanger os, vil de slå og dræbe os, efter først at have voldtaget os. Hver gang jeg går ud af døren, tænker jeg, at jeg måske ikke kommer tilbage.

Dokumentaren hævder, at med en “massiv flugt til den jødiske Messias kommer kærlighed til det jødiske folk”.

50.000 af 75.000 moskeer i Iran skal lukkes grundet for få moskégængere:

To av tre moskeer er stengt: Islam svekkes i Iran

 

Vi sælger bøger af Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bogpakke til en god pris.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag