Kopierede/fra hoften

Onsdag aften annoncerede Joe Biden en bizar og usandsynlig plan om at bygge en jernbane over hele det Indiske Ocean. Dette skete under en tale til League of Conservation Voters ved deres årlige Capital Dinner.

På denne måde vil USA konkurrere med Kinas store Belt and Road Initiative, foreslog Biden. American Greatness skriver om den skøre handling.

– You know, soon—soon, Africa will have 1 billion people. China has their Belt and Road Initiative. It turned out to be their debt and destruction initiative. No, I’m serious. Not a joke. Well, we’re going to win, and we’re going to help.

Biden tilføjede, at USA har planer om at bygge en jernbane, der strækker sig fra Stillehavet over Det Indiske Ocean. Tilsyneladende mener Biden, at denne umulige jernbane bør drives af solenergi i Angola.

– We have plans to build in Angola, one of the largest solar plants in the world. I could go on, but I’m not. I’m going off script. I’m going to get in trouble.

Afrikas befolkning passerede allerede én milliard i 2009. Men det er de skøre planer om en jernbane over et stort hav, der skaber de fleste reaktioner. Her er nogle eksempler:

ANNONSE

– That is going to be a heck of a railroad.

– Put Grandpa to bed.

– Is Gramps Biden aware of the existence of airplanes?

Den republikanske nationale komité (RNC) reagerer også sarkastisk på udgydelsen af, hvad de beskriver som et rent ingeniørmæssigt mirakel, som nu for altid er registreret i transskriptionerne fra Det Hvide Hus.

Det er muligt, at Biden klodset kan have henvist til planer, der blev lagt under G7-topmødet i 2023 i Hiroshima, Japan, i sidste måned, hvor G7-lederne blev enige om at udvide Partnership for Global Infrastructure and Investment (PGII). Ifølge Biden-regimet har dette tiltrukket store investorer.

Men de første planlagte investeringer drejer sig om at bygge en jernbane fra Angola til DR Congo og Zambia og så videre mod Det Indiske Ocean, ikke over det store havområde.

The stated goal of the $250 million project is “to connect the initial Lobito Corridor investments across the continent, to Tanzania and, ultimately, the Indian Ocean.”

Selv 250 millioner dollars er småpenge i jernbanesammenhæng. Alene Follo-banen ved Oslo kostede langt mere end 10 gange så meget som dette og tog 13 år at bygge.

Fredag ​​morgen havde ingen regimemedier faktatjekket Bidens udtalelser, som unægteligt fremstår ret forvirrede. Der er heller ingen særlig mediedækning af talen, bortset fra nogle konservative medier.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid