Kunstbilde

Aleksej Nikolajevitsj Popov (1858–1917).
Olje på lerret, mål ikke oppgitt, Militærhistorisk museum for artilleri, ingeniører og signalkorps, St. Petersburg.

Russisk titel: Шипка. Защита «Орлиного гнезда» Sjipka. Zasjtsjita Orlogo gnezda – Sjipka. Forsvaret av “Ørneredet”.

Aleksej Nikolajevitsj Popov var utdannet både som artillerioffiser og kunstmaler. Han spesialiserte seg som militærmaler. Kampene om Sjipka-passet, som ligger i det nåværende Bulgaria, fant sted i løpet av Den russisk-tyrkiske krig 1877-78, som endte med russisk seier, og svekket det tyrkiske nærvær på Balkan i høy grad.

En annen russisk kunstner og offiser, den bedre kjente Vasilij Vasilitsj Vjeresjtsjagin (1842-1904) deltok aktivt i denne krigen, og malte senere flere bilder, som har blitt stående som ikoner i russisk historie.

ANNONSE

Læs også

Læs også