Dag: 6. juni 2023

Birgithe Kosovic har på sin Facebookprofil skrevet et smukt mindeord om den afdøde journalist og forfatter Morten Sabroe:

Les Mer...

Uroš Predić (1857–1953). Olje på lerret, 114,5 x 148,5 cm, Det serbiske nasjonalmuséet, Beograd. Serbisk titel:  Hercegovački begunci Motivet er hentet fra de serbisk-tyrkiske krigene i årene 1875-78. som endte med at Serbia fikk sin selvstendighet, blant annet takket være russisk intervensjon i 1876, etter pan-slaviske idéer. Men Bosnia-Herzegovina ble fortsatt formelt liggende under tyrkisk […]

Les Mer...

En højtstående islamisk leder siger, at omkring 50.000 af Irans 75.000 moskeer – to ud af tre – er lukket på grund af dårligt fremmøde. Mohammad Abolghassem Doulabi, som er den iranske præsident Ebrahim Raisis særlige repræsentant for religiøse anliggender, beklagede det lave antal moskégængere og sagde, at tallene er en “bekymrende erkendelse” for en stat bygget på islams principper.

Les Mer...

Finland – og verden – har mistet en musikalsk gigant. Kaija Saariaho er død etter en tids kreftsykdom. Siden jeg foretrekker musikk fra før 1897, innså jeg hennes storhet først svært sent. Til gjengjeld er jeg blitt dypt grepet, uten at jeg kan forklare hvorfor. Det er noe med hennes lydbilde som gir meg en […]

Les Mer...

Visse begivenheder får symbolsk betydning, fordi de i folks bevidsthed illustrerer noget, de er klar over, men ikke helt har fattet. Bidens fald foran afgangsklassen på Air Force Academy var brutalt, spektakulært og en komplet ydmygelse af Joe Biden. Han mistede al værdighed.

Les Mer...

Mens ligene hober sig op i Ukraine, som er ved at blive bombet sønder og sammen, bruger venstrefløjen juni måned til at marchere omkring for at reklamere for Pride. Krig taler de ikke om, men det er dem om at gøre at vise deres stolthed over diverse seksuelle variationer.

Les Mer...