Nyt

En højtstående islamisk leder siger, at omkring 50.000 af Irans 75.000 moskeer – to ud af tre – er lukket på grund af dårligt fremmøde.

– Bekymring for en stat bygget på islam

Mohammad Abolghassem Doulabi, som er den iranske præsident Ebrahim Raisis særlige repræsentant for religiøse anliggender, beklagede det lave antal moskégængere og sagde, at tallene er en “bekymrende erkendelse” for en stat bygget på islams principper.

Han understregede den svækkede religiøsitet i samfundet og indrømmede dermed den svækkede legitimitet af en regering, der styrer efter religiøse diktat.

– Når folk ser resultaterne af religion, beslutter de sig for at tilslutte sig religionen – eller de forlader den med årsager som “folk bliver ydmyget i religionens navn”, “religiøse begreber og lære er forfalsket” og “folk er berøvet et anstændigt liv” og at “fattigdom skabes i religionens navn”.

Mere religiøsitet under Shahen

Doulabis udtalelser kommer efter, at det persiske folk åbenlyst har demonstreret deres foragt for mullaherne og utilfredshed med regimets dødbringende brutalitet – som er retfærdiggjort gennem islam.

Den shia-konservative hjemmeside Alef skrev sidste år, at iranere var mere religiøse før den islamiske revolution end efter:

– Erfaringerne med Den Islamiske Republik viser, at politisk religion, altså tilstedeværelsen af ​​mullahs i politiske poster og i regeringen, har ført til et fald i befolkningens religiøsitet. Iranerne var faktisk mere religiøse under shahen, end de er under den islamiske republik, hvor religiøse ledere får politisk magt.

Kristen vækkelse

Iranske medierapporter indikerer, at selv øverste leder Ali Khamenei begynder at indse, at iranere kræver en sekulær regering, og at unge mennesker vender sig ikke kun væk fra det islamiske regime, men også fra islam.

Der har i flere år været påstande om en skjult, men “enorm kristen vækkelse” i Iran drevet af husmenigheder og fjern- evangelisering.

Konvertering fra islam er forbudt og heller ikke anerkendt af myndighederne, men rapporter fortæller om konverteringer til flere religioner, især kristendom og zoroastrianisme, som begge har dybe, historiske rødder i landet.

ANNONSE

Prinsesser og dronninger kunne

Prinsesse Shams Pahlavi, datter af Reza Shah Pahlavi, den første Shah af House of Pahlavi, konverterede til katolicismen. Det samme gjorde den sidste shahs kone Soraya Esfandiary-Bakhtiary – mens nutidens konvertitter er fængslet, pisket og det, der er værre.

 

ANNONSE