Dag: 1. april 2023

USA er ved at falde fra hinanden. Politik i normal forstand findes ikke længere, men er afløst af stammekrige mellem befolkningssegmenter, som ikke føler, at de tilhører samme nation. Foreløbigt er de stadigt mere venstrerabiate, såkaldte demokrater i offensiven og har taget kontrol over alle samfundets institutioner – medierne, statens organer, uddannelsesinstitutionerne, FBI og retsvæsenet. Retsstaten er gået under.

Les Mer...

Politikerne har traditionen tro udviklet en ledelsesstruktur i sundhedsvæsenet, der systematisk og bevidst har nedbrudt lægernes ret og autoritet til at lede og fordele arbejdet således, at hospitalslægerne i dag nok står med det fulde ansvar for diagnose og behandling, men uden magt og beføjelse, der er lagt alle andre steder end hos lægerne.

Les Mer...

Rektor på Drammen gymnasium udenfor Oslo ønskede ikke, at muslimske elever skulle forlade timerne for at bede under ramadanen. Hun undskyldte, da flere elever reagerede, men nu er hun truet med lynchning. – Der er over 600 mennesker, der har givet tommelfingeren op til beskeden på Jodel.

Les Mer...

Gustave Doré (1832–1883) Xylografi/trestikk etter forelegg av Doré i 1866-utgaven av La Grande Bible de Tours, en fransk oversettelse av den latinske Vulgata (Den vanlige). Inntoget i Jerusalem er omtalt i alle de kanoniske evangelier, her etter Marcus 11, 1-10 (DNB 1930). Og da de kom nær til Jerusalem, til Betfage og Betania ved Oljeberget, […]

Les Mer...

Douglas Mackey lavede et tweet for sjov i 2016, hvor han skrev, at folk kunne stemme på Hillary via SMS. Ingen tog det seriøst. Men syv år senere tager Justitsministeriet sagen op, arrangerer en anklageskrift og nu er Mackey blevet dømt af en domstol i New York. Straffen har en straf på ti år.

Les Mer...

I dag, den 1. april 2023, er det Sergej Vasilitsj Rakhmaninovs (1873-1943) 150-årsdag, som vi markerer med hans Første symfoni i d-moll, op.13, skrevet i 1895. Vi hører Royal Liverpool Philharmonic Orchestra under ledelse av Vasilij Petrenko. Det berettes at uroppførelsen under Aleksandr Glazunovs (1865-1936) ble en katastrofe, muligens på grunn av dirigentens betydelige alkoholproblemer. […]

Les Mer...

Nogle gange får man aha-oplevelser, og det fik jeg ved at læse Jelena Bonners Hvem er egentlig “sårbar” i sværere tider? Det, hun siger, er indlysende: Myndighederne behandler immigranter som hjælpeløse og svage. Ikke kun materielt, men også psykologisk. De reducerer indvandrerne til klienter, og det tror jeg er formålet. Liberale har brug for nogen, […]

Les Mer...

Myndighederne arbejder efter princippet om, at indvandrere altid har brug for hjælp. De immigranter i forstæderne, der modtager sociale ydelser, skal ikke bekymre sig om økonomien og fremtiden, mens den svenske middelklasse ikke længere har råd til at spise sig mæt. Recessionen har forvandlet skatteyderne til de nye sårbare – og når den erkendelse når vores nationers borgere, venter en interessant fremtid.

Les Mer...

Storpolitisk vil USA’s officielle overgang til bananstat betyde, at Amerika ikke længere vil kunne tale med vægt om frihed, demokrati og retsstat. I Rusland, Kina, Iran og Nordkorea vil de kunne pege på, at USA jo gør præcis, hvad de bliver anklaget for. Efter i dag er USA ikke længere den stat, som de fleste af os troede på.

Les Mer...