Nyt

Rektor på Drammen gymnasium udenfor Oslo ønskede ikke, at muslimske elever skulle forlade timerne for at bede under ramadanen. Hun undskyldte, da flere elever reagerede, men nu er hun truet med lynchning.

Hanne Merete Hagby er forstander på skolen, som har over 200 muslimske elever. Hun postede følgende besked:

”Det er nu ramadan for vores muslimske studerende. I den forbindelse er der øget fokus på bøn. Vi oplever, at eleverne forlader klassens tid for at bede. Det er ikke i orden at forlade undervisningen eller komme for sent til undervisningen af ​​denne grund. Dette kunne give anledning til en bemærkning”.

Hun slettede opslaget efter to timer.

– Jeg slettede opslaget, fordi jeg så, at det blev opfattet anderledes, end det var meningen, og at det gav en del ballade.

Men sletning og undskyldning er tydeligvis ikke nok, lyder det fra Drammens Tidende.

På det sociale medie Jodel blev der fredag ​​lagt en besked om, at der skulle ske lynching på Drammen gymnasium klokken 12.00 i dag.

Truslen var rettet mod rektors kontor, og politiet satte den i forbindelse med tumulten omkring en besked fra rektor i mandags, at bøn ikke var en gyldig grund til fravær fra undervisningen.

ANNONSE

Politiet bekræfter truslen, og Geir Oustorp, leder af den forebyggende sektion i politiet, siger, at politiet skal være til stede på skolen og sikre, at det hele forløber glat.

– Der er over 600 mennesker, der har givet tommelfingeren op til beskeden på Jodel, men det betyder ikke nødvendigvis, at der dukker 600 op på rektors kontor ved 12-tiden, siger Oustorp.

600 mennesker giver tommel op for lynchingen af ​​en forstander i Drammen, altså.

Skolens ledelse sendte fredag ​​morgen en besked ud til personalet.

”Du vil se, at der er ekstra Securitas og politi på skolen i dag. Det skyldes, at der er fremsat en anonym trussel mod rektor og rektors kontor. Vi betragter dette som en trussel, men vil gerne være forberedt. Tiltag vurderes løbende i samarbejde med politiet – du vil blive holdt orienteret, hvis der sker ændringer.”

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid