Kopierede/fra hoften

Eva Gregersens Facebookopslag.

Eva Gregersen skriver på Facebook om varedeklaration af gæsterne i programmet det, muslimer taler om på 24syv:

Så kom der hul igennem. Mit opslag fra i går om det fortrolige forhold mellem holdet bag 24syv-radioprogrammet Det, Muslimer Taler Om og Hizb ut-Tahrir har fået Simon Andersen på banen med en lang kommentar, ligesom Elias Ramadan har lavet et opslag på sin egen væg.

Jeg har som bekendt kritiseret den manglende varedeklaration af konvertitten Abdel Karim Strange (som her på Facebook kalder sig Abu Luay Strange), der er medlem af Hizb ut-Tahrir, men som i mandagens udsendelse blot blev præsenteret som “far til to og aktiv i det muslimske civilsamfund”.

Andersen og Ramadan afviser begge kritikken, med henvisning til at Strange ikke er officiel repræsentant for Hizb ut-Tahrir.

Ramadan skriver:

“Havde Abdel Karim været en officiel repræsentant for HuT, så havde det været nævnt. (…) Dog fremgår det ingen steder på Abdel Karims sider eller i offentlige presse, at han er officiel repræsentant for HuT.”

Og Simon Andersen – som har haft hele ugen til at undersøge sagen – skriver:

“Skal man oplyse, at en praktiserende muslim, der er i studiet for her at tale om Jordan Peterson, ‘deklareres’ som menigt medlem af HBT. Det mener jeg ikke. Han repræsenterer her ikke HBT, er ikke ledende person i HBT, og det er – så vidt jeg kan bedømme – komplet uden betydning for hans deltagelse, at han er medlem af HBT (hvis han er dét, kender ikke hans tilhørsforhold.) Havde han repræsenteret HBT i en ‘politisk’ diskussion, ville det selvfølgelig være anderledes.”

Strange var vel at mærke i studiet i mandags for at tale ikke bare om Jordan Peterson som fænomen, men også om Petersons nylige interview med Israels premierminister Benjamin Netanyahu. Ligeledes har Strange været i studiet ved to tidligere lejligheder for at tale om henholdsvis tørklædeforbud og islamofobi.

Det er i allerhøjeste grad politiske diskussioner, og det er afgjort relevant for lytterne at vide, at Strange abonnerer på Hizb ut-Tahrirs vision for det gode samfund. Eksempelvis er det jo hverken overraskende eller sympativækkende, at han i episoden om tørklæder klynker over, at man som muslim føler sig fremmed i Danmark, når man ved, at han længes efter at bo i et kalifat, “som iværksætter Islams systemer og opretholder Allahs ﷻ grænser i samfundet”.

Men det mener Ramadan altså ikke, at lytterne skal vide. Og den beslutning støtter den ansvarlige programredaktør på 24syv ham i. Godt så.

Det er her værd at indskyde, at tingene var anderledes på det gamle 24syv (Radio24syv, red.). I 2014 medvirkede Strange i Iben Thranholms program Engle og Dæmoner, og dengang lød podcastbeskrivelsen sådan her:

“De fylder meget i debatten, men vi møder dem sjældent personligt. Islamisterne, der vil have demokratiet afskaffet og indført sharia-loven. De er dem, som ingen hverken tør eller har lyst til at tale med. Men uanset hvad man tror på, er der en logik og en sammenhæng i det. Hvad mener og tror en islamist egentligt om Gud? Gæst er Abdel Karim Strange, som er medlem af den islamistiske bevægelse Hibz-ut Tahir.”

 

ANNONSE