Nyt

Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI) har udgivet en ny rapport om danskernes iboende racisme, og det ville være rart hvis ansvarlige partier tog offentligt afstand fra de mange vanvittige ‘henstillinger’. Den gode Jaleh Tavakoli kommenterer Europarådets seneste hjerneblødning på Jaleh.dk – Europarådets Racismekommission : Opløs danske racistiske partier.

“I torsdags d. 9. juni kom nyheden og anklagen om at Danmark har et problem med stigende had og racisme imod muslimer, og kritikken kommer fra Europarådets racismekommission.

Europarådets racismekommission mener blandt andet at: ‘Myndighederne bør også udvikle en retlig ramme for at skære ned i finansieringen af racistiske organisationer, herunder politiske partier, og for at opløse dem.’

Opløse danske partier? Forbyde dem?

Det her er så alvorligt at den danske regering skal reagere. Hvordan kan et europæisk råd nu åbent tale for statslig undertrykkelse, forfølgelse og censur af islamkritikere og kritikere af muslimsk indvandring? For det er hvad kommissionen taler for…

Alle os der bekymrer sig om demokrati, fred og tryghed i Europa er åbenbart racister.”

Eksempel

“Med hensyn til konkrete eksempler på hadefulde ytringer begået i den nærværende rapports referenceperiode skal nævnes lederen af det ekstreme højreorienterede parti Stram Kurs, som angiveligt går ind for etnisk udrensning af muslimer og truer, håner og fornærmer muslimer og sorte i deres egne kvarterer, mens han i ytringsfrihedens navn nyder politibeskyttelse. ECRI bemærker i denne forbindelse, at partiet Stram Kurs er berettiget til betydelig økonomisk offentlig støtte, og minder om sin GPR nr. 15 om bekæmpelse af hadefulde ytringer, især henstillingens § 9, som anbefaler at trække al økonomisk og anden form for støtte fra offentlige organer tilbage fra politiske partier og andre organisationer, der bruger hadefulde ytringer eller undlader at sanktionere denne brug af deres medlemmer, og under respekt for retten til foreningsfrihed at give mulighed for at forbyde eller opløse sådanne organisationer, uanset om de modtager en eller anden form for støtte fra offentlige organer, når deres brug af hadefulde ytringer har til formål eller med rimelighed kan forventes at tilskynde til voldshandlinger, intimidering, fjendtlighed eller diskrimination mod dem, den er målrettet mod.” (ECRI, 2022, s. 17)

ANNONSE