Nyt

Statsminister Mette Frederiksen siger, at verden er truet af hungersnød på grund af krigen i Ukraine. Det er et dramatisk budskab, aftenen før danskerne vil stemme ja eller nej til forsvarsforbeholdet mod EU.

Jyllands-Posten, der flashede udtalelsen “Vi risikerer simpelthen hungersnød på grund af krigen”, som om den også gjaldt Danmark, har måske også ønsket at benytte sig af udtalelsen. Medierne vil også et ja ved folkeafstemningen.

Berlingske skriver, at det nu er tid til at mane frygten for en EU-hær i jorden.

Men der er ingen tvivl om, at de lande, der ønsker en dybere integration, vil gøre nye fremstød inden for sikkerhedspolitik og forsvar. Det er hele pointen med forsvarssamarbejdet. Ellers har man NATO.

ANNONSE

Spørgsmålet er, hvordan vælgerne reagerer på truslen om hungersnød. Vil de blive provokeret af en sådan utilsløret afpresning, eller vil truslerne “gå hjem”? En erfaren politiker som Mette F. ved præcis, hvilke knapper hun trykker på. Det samme gør Jyllands-Posten. Det er ikke gjort i god tro.

ANNONSE