Kommentar

Normale mennesker springer over Per Nyholms vidtløftige belæringer i det jyske organ, men når han i en ophidset situation prøver at fylde godtroende borgere med det glade nonsens, er der grund til at påpege det. Jyllands-Postens skrumpende skare af læsere kunne jo tro på hans vilde påstande.

Udgangspunktet for dagens Per Nyholm (5.5.) er den forestående afstemning om forsvarsforbeholdets bortfald, og som det går i Ukraine, er det en god ide, mener han. På skummel vis – uden direkte at sige det – spreder han det indtryk, at hvis folk ikke vil støtte EU’s militære projekt, kan man “roligt eller uroligt gå ud fra, at de gør tjeneste som Putins nyttige idioter”.
Ukraine viser ifølge Nyholm, at der er behov for en europæisk forsvarsdimension “gerne inden for Nato, om nødvendigt uden for”. Der er nemlig et problem med USA, hvor der er “en gyselig risiko er, at den Europa-fjendtlige og Putin-beundrende Donald Trump eller en af hans isolationistiske kloner ankommer til Det Hvide Hus.”
Men hvad var det egentlig, den “Europa-fjendtlige og Putin-beundrende” Trump sagde? Man får et godt indtryk af hans Europa- og Ruslandspolitik ved at lytte til den tale, som han den 16. juli 2017 holdt på Warszawas Krasinskij Plads foran mindesmærket for opstanden mod tyskerne i 1944. Den fik ikke nogen stor omtale i danske medier, men her et et udpluk:
“Vi forpligter os til at sikre jeres adgang til alternative energikilder, så at Polens og dets naboer aldrig igen bliver holdt som gidsler af en enkelt energileverandør.” Rusland, med andre ord. …
Et stærkt Europa er en velsignelse for Vesten og for verden. … Det transatlantiske bånd mellem De Forenede Stater og Europa er så stærkt som nogensinde, og på mange måder endnu stærkere. …
I dag er Vesten … konfronteret af magter, der søger at afprøve vores vilje, underminere vores selvtillid og udfordre vore interesser. For at imødegå nye former for aggression, herunder propaganda, finansielle forbrydelser og cyberkrig, må vi tilpasse vores alliance for effektivt at kunne konkurrere på nye måder og på alle nye slagmarker
Vi opfordrer Rusland til at standse sine destabiliserende aktiviteter i Ukraine og andre steder og dets støtte til fjendtlige regimer – deriblandt Syrien og Iran – og i stedet slutte sig til samfundet af ansvarlige nationer i vores kamp mod fælles fjender og i forsvar for selve civilisationen. …
Amerikanere ved, at en stærk alliance af frie, suveræne og uafhængige nationer er det bedste forsvar for vores frihed og vore interesser. Derfor har min regering forlangt, at alle medlemmer af NATO-alliancen opfylder deres fulde og rimelige finansielle forpligtelser. …
Til dem, der måtte kritisere vores hårde holdning, skal jeg pege på, at USA ikke bare i ord, men gennem sine handlinger har demonstreret, at vi står fast bag [NATO’s] Artikel 5, den fælles forsvarsforpligtelse.
Jeg bekendtgør i dag for den verden, der vil høre, at Vesten aldrig nogen sinde vil blive knækket. Vore værdier vil sejre. Vore folk vil blomstre. Og vores civilisation vil triumfere.”
(Hele teksten kan læses på nettet.)
Som man vil se, er det en noget anden historie end den, Jyllands-Postens læsere bliver præsenteret for. Men det falder helt i tråd med avisens skandaløse USA-dækning.
I 2015 lagde det jyske organ spalteplads til den kroniske møgspreder David Trads, der kunne berette, at ”fascisten Trump er klodens farligste mand. Alle de demokratiske fremskridt, som verden under amerikansk lederskab har opnået, siden fascismen blev slået ned i Anden Verdenskrig, er nu truet. Vi styrer mod den værste leder af den frie verden nogensinde.”
Og det har været Jyllands-Postens kurs lige siden.
Fascisten Trump er klodens farligste mand…
ANNONSE