Kommentar

På forbavsende kort tid har danske dagblade udviklet sig til organ for Krigspartiet, dvs. partierne der går ind for uforbeholden støtte til gruppen af lande der bruger krigen i Ukraine til at integrere EU i Nato og omvendt. Der bliver skabt et nyt Europa, med krigen som motor. De mest aggressive lande synes villige til at havne i krig med Rusland.

Danmarks størrelse og beliggenhed skulle tilsige en varsomhed med ikke at gå for langt. Denne varsomhed har særpræget både dansk og norsk sikkerhedspolitik.

Nu er den lagt på hylden. Man holder en meget hård tone overfor Rusland der sætter ondt blod. Det gør ubodelig skade på forholdet til vores største nabo. Man er triumferende, hoverende også overfor russerne som folk. Den der kender russisk historie må spørge om politikerne er rigtig vel bevaret.

Den hårde tone kommer fra politikere i spidsen for lande der mangler forsvar.

Det gælder Danmark, det gælder Norge og de baltiske lande.

Hvad er formålet? Ønsker man at være spydspidsen i en krig med Rusland?

Men der findes også en anden front og der USA. Krigsorganerne fører en utrættelig krig mod Trump og America First.

Journalistikken er på et lavmål.

Michael Bjerres artikler i Jyllands-Posten kunde være skrevet af Hillary Clinton:

Putin er en »klog fyr«, og allierede »griner ad os«. Trumps syn på Ukraine skaber stor bekymring 

Bjerre forsøger at piske op en frygt for at Trump vender tilbage. Han glemmer det helt afgørende spørgsmål som aldrig stilles: Hvorfor kan amerikanerne tænke sig at stemme på Trump? Kan det have noget at gøre med Bidens politik?

ANNONSE

Kan det have noget at gøre med pressens dækning af Trump? Kan det skyldes journalister som Bjerre?

Det skal man ikke forvente at Bjerre er i stand til at stille. Og det er noget af forklaringen på at Trump trolig vinder i 2024.

Medierne har ikke flyttet sig en millimeter siden 2016, men det har vælgerne.

Der har sket to ting: De har gennemskuet kampagnen mod Trump og alle de skidne tricks, fra Russia collusion, til to rigsretssager og kulminationen: Kongressen 6. januar. De stoler ikke længere på hvad medierne og Demokraterne siger. De ser løgn og atter løgn og magtmisbrug i en skala USA aldrig har været vidne til før.

Dernæst: Bidens politik: Energipolitikken, inflationen, de åbne grænser og lovløsheden. Alt er villet. Biden-regimet fører en politik der ødelægger USA.

 

 

 

ANNONSE