Kopierede/fra hoften

I George Orwells Nittenfireogfirs havde regeringen i Oceanien fire ministerier: Fredsministeriet, der beskæftigede sig med krig, Sandhedsministeriet, der udspredte løgne, Kærlighedsministeriet, som tog sig af tortur, og Overflodsministeriet, som administrerede sulten.

Præsident Biden – eller hvem der nu styrer den demente mand – er blevet misundelig over denne fortrinlige ordning, og har nu oprettet sit eget Sandhedsministerium. Det er højst påkrævet, for utilfredsheden ulmer blandt pøbelen, og der skal snart være valg.

Det nye organ hedder ”Disinformation Governance Board” og er en underafdeling af det magtfulde Department of Homeland Security.

Biden-administrationen har ikke givet nogen definition af begrebet disinformation, men man får et indtryk af meningen ved at se på, hvem der skal lede det nye Sandhedsministerium. Hun hedder Nina Jankowicz og har gjort sig kendt med sin påstand om, at Hunter Bidens efterhånden berømte computer er et ”kampagneprodukt” opfundet af Donald Trump. Hun har også klaget over højrefløjens stærkt følelsesladede retorik, og siger, at det er farligt for en kvinde at være på internettet – hvor hun kan støde på mange onde tanker.

ANNONSE

Den uregulerede strøm af meninger og informationer er også en pestilens for magthaverne i Washington og deres medier, som ryster ved udsigten til, at de kan miste flertallet i Kongressen til november. Og da regeringen nægter at føre en politik, som falder i vælgernes smag, er der ikke anden udvej end at sætte statsmagten ind mod folk, der udspreder forkerte tanker og siger grimme ting om regeringen. Den slags udskud skal nu officielt rubriceres som statens fjender og forfølges med alle nødvendige midler.

Sandhedsministeriet vil naturligvis begrunde sine aktiviteter med faren fra Rusland, for intet er bedre til at lukke munden på kritikere end en krig.

ANNONSE