Hovederne på bloggen

Når man er moralsk stormagt, som Sverige har været i årtier, er der ingen ende på, hvad man kan slippe af sted med. Enhver historie udspredt af regeringen og dens støtter bliver uden videre troet af befolkningen. Ikke bare den svenske befolkning, men sandelig også andre landes. Det gælder f.eks. danskerne, som via medierne blev opdraget til at betragte svensk politik som vejen til det jordiske paradis.

Med propaganda og løgne kommer man langt. Problemet er, at tråden før eller siden knækker. På et eller andet tidspunkt kommer nogen og siger, at selv de mest oppustede moralister og verdensforbedrede er underligt nøgne, og pludselig ramler hele deres ”narrativ”.

Sådan er det gået for Sverige, som får besøg af en parlamentarisk delegation fra Ungarn, der vil fortælle, at Sverige godt kan opgive at blive medlem af NATO, med mindre løgnene, de falske nyheder og fornærmelserne mod Ungarn hører op.

ANNONSE

Som Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto, har fortalt det svenske statsfjernsyn, har repræsentanter for den svenske regering de seneste år regelmæssigt udspredt løgne og opfundne nyheder om Ungarn. Det vil Ungarn have en ende på, ellers vil regeringen i Budapest nedlægge veto mod Sveriges optagelse i NATO.

Noget tyder på, at Ungarn (sammen med Tyrkiet) vil se forskelligt på de svenske og finske NATO-ansøgninger og acceptere Finland, men ikke Sverige.

Skal nye medlemmer optages i NATO, kræver det accept af alle nuværende medlemmer.

Uanset hvad, kommer den svenske meningselite til at indlede et ydmygende tilbagetog. Det samme gælder Sveriges danske beundrere.

https://samnytt.se/ungersk-delegation-till-sverige-i-protest-mot-logner-och-falska-nyheter/

ANNONSE