Nyt

Lederen for flertallet i Senatet, Chuck Schumer (NY-D), rettet torsdag et voldsomt angreb mod Benjamin Netanyahu. – Israel er på den forkerte kurs, og Netanyahu sætter sin egen overlevelse foran Israels. Netanyahu gør det umuligt at tage skridtet mod en to-statsløsning. Nye valg er nødvendige i Israel, sagde Schumer.

Det er meget specielt at blande sig ind i indenrigspolitikken i et land i krig. Schumer er jøde fra New York, men han tilhører primært Demokraterne, og ønsker at underminere Netanyahus regering. Biden-regimet har længe været på kollisionskurs med Netayahu, og har således været med til at finansiere demonstrationerne mod retsreformen.

Det er dog noget helt andet at udfordre regeringen midt i en krig. Israelerne står samlet bag krigsindsatsen, og det er svært at se, hvad Schumer kan opnå.

“The Netanyahu coalition no longer fits the needs of Israel after October 7. The world has changed – radically – since then, and the Israeli people are being stifled right now by a governing vision that is stuck in the past,” said Schumer in a Thursday speech on the Senate floor.

He said Netanyahu has “lost his way, putting himself in coalition with far-right extremists like [Finance Minister] Bezalel Smotrich and [National Security Minister] Itamar Ben Gvir.”

The Israeli leader “has all too frequently bowed to the demands of extremists” and has let “his political survival take precedence over the best interests of Israel.”

“Netanyahu-koalitionen tjener ikke længere Israels behov efter den 7. oktober. Verden har ændret sig – radikalt – siden da, og det israelske folk er nu ved at blive kvalt af en regering, hvis vision sidder fast i fortiden,” sagde Schumer i en tale, i torsdags, i Senatet.

Han sagde, at Netanyahu har “forvildet sin vej, og bragt sig selv i koalition med højreekstremister som [finansminister] Bezalel Smotrich og [national sikkerhedsminister] Itamar Ben Gvir.

Den israelske leder “har alt for ofte bøjet sig for ekstremisternes krav” og har ladet “sin politiske overlevelse komme før Israels bedste interesser”.

Det er let at forestille sig, at Schumer fører kampagne derhjemme. Trump er mere pro-israelsk end Biden. Hvis Schumer kan forbinde det, han kalder højreekstremisme, med Trump og Netanyahu, har han slået flere fluer med ét smæk. Men hvis Biden spiller det yderste højre kort mod Israel, midt i en krig for nationens eksistens, risikerer han en voldsomt modreaktion.

ANNONSE

Schumer siger, at det er alliancen med den yderste højrefløj i Israel, der har gjort Netanyahu villig til at tolerere store civile tab i Gaza og på Vestbredden, og at det igen, gør Israel til en international paria.

Dette ræsonnement lyder som rent nonsens i israelske ører. Tabstallene i Gaza skyldes Hamas’ strategi om at gemme sig bag civilbefolkningen, og har intet at gøre med to ministre i regeringen. Det ved de familier, der sender deres sønner og døtre i krig. Det er Schumer, der afslører sig selv som en politiker, der er villig til at dolke en allieret, blot for at score point for en to-statsløsning, som et massivt flertal i Israel afviser.

Schumer asserted that “as a result, he has been too willing to tolerate the civilian toll in Gaza, which is pushing support for Israel worldwide to historic lows.”

“Israel cannot survive if it becomes a pariah,” Schumer said.

Schumer hævdede, at “som følge heraf, har han været for villig til at tolerere civile ofre i Gaza, hvilket har presset støtten til Israel rundt om i verden til et historisk lavpunkt.”

“Israel kan ikke overleve som en stat, hvis det bliver en paria”, sagde Schumer.

I virkeligheden, giver Schumer Trump gode kort på hånden, i valgkampen. Trump kan sige, at Biden ikke er israelernes ven i nød, og at Schumers tale viser netop det.

Biden forsøger at skubbe en løsning på Israel, som de ikke ønsker: En to-statsløsning, som de aldrig vil acceptere. “Aldrig igen!” siger de. Det betyder: “Aldrig mere 7. oktober!”.

Den israelske regering slog tilbage kritikken og sagde, at Schumer blandede sig i et andet lands politik.

– Israel er ikke en bananrepublik, lyder en udtalelse fra Netanyahus Likud-parti, som fuldstændig afviser kritikken fra Schumer.

“I modsætning til, hvad Schumer siger, støtter den israelske offentlighed en total sejr over Hamas, afviser internationale diktater, om at etablere en palæstinensisk terrorstat, og modsætter sig, at Gaza bliver styret af palæstinenserne,” hedder det i en erklæring.

– Det forventes, at senator Schumer respekterer Israels valgte regering, og at han ikke underminerer den. Dette er endnu vigtigere i krigstid, hedder det. (NTB)

Lederen hos minoriteten, Mitch McConnell vidste, hvordan få ram på Schumer i det bløde væv:

– Det er grotesk og hyklerisk, når amerikanere, der hyperventilerer om udenlandsk indblanding i vores eget demokrati, opfordrer til, at den demokratisk valgte leder af Israel fjernes, siger McConnell.

– Sådan noget er aldrig sket før, siger han.

– Den jødiske stat Israel fortjener en allieret, der handler sammen med dem. Det israelske folk, både de derhjemme og de i fangenskab, fortjener Amerikas støtte, siger McConnell.

(NTB) Schumer kan have forregnet sig, og støbt kugler mod sig selv og Demokraterne.

 

 

 

https://www.timesofisrael.com/senate-leader-schumer-calls-for-israeli-election-says-netanyahu-an-obstacle-to-peace/
Send tilbakemelding
Sidepaneler

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag