Kommentar

Vi nærmer os årsdagen for Putins invasion af Ukraine, og det er på tide at spørge, hvad Joe Bidens plan går ud på. Putins plan behøver vi ikke bekymre os om, for efter bedste russiske tradition vil han blive ved med at sende hundredtusinder af sine undersåtter til slagtebænken, indtil han har ødelagt så meget af Ukraine, at han kan erklære sig som vinder. Russiske ledere har aldrig bekymret sig om deres egne tab i menneskeliv. Hvis første angrebsbølge bliver mejet ned, sender man bølge nummer to, tre og fire, og der er nok af russere at tage af.

Det interessante er USA’s krigsmål. Hvordan vil en afslutning på krigen se ud fra Washingtons synspunkt? Desværre lader der ikke til, at den amerikanske ledelse har nogen aning.

Indtil videre har Biden foræret Ukraine 113 milliarder dollars og enorme mængder våben, som det vil tage USA flere år at erstatte – hvilket glæder de kinesiske kommunister, der står på spring for at annektere Taiwan og regner med, at USA vil være for affældigt til at kunne stille noget op mod denne aggression. Vi får stadig at vide, at Ukraine er ved at sejre, men det er efterhånden svært at tro på det. Hvad USA har opnået er at forlænge konflikten, som nu er endt i en udsigtsløs stillingskrig. Hvis Biden-administrationen virkelig havde satset på en ukrainsk sejr, ville Washington for længst have sendt fly og missiler, der kunne tage kampen op med russerne. Foreløbigt ser det imidlertid ud til, at Bidens dukkeførere blot vil holde krigen gående – naturligvis til glæde for USA’s militær-industrielle kompleks, som kan slikke sig om munden ved udsigten til al den profit, det kan presse ud af de amerikanske skatteydere.

Flere amerikanske kommentatorer spørger nu direkte og offentligt, hvad hele Ukraine-eventyret skal gøre godt for. Mange finder det besynderligt, at Biden nægter at beskytte USA’s egen sydgrænse, der nu kontrolleres af mexicanske narkokarteller, men til gengæld er så opsat på at forsvare Ukraines grænser. Andre spørger, hvorfor USA skal påtage sig at finansiere krigen, når de europæiske allierede tilsammen udreder langt under halvdelen af, hvad Biden har foræret Zelenskij.

ANNONSE

Mens Joe Biden har været på charmetur i Ukraine og lovet flere penge, må indbyggerne i East Palestine i Ohio frygte for deres liv, efter at et afsporet tog har udspredt store mængder af giftige kemikalier. Var det ikke bedre, bliver det bemærket, om jubeloldingen i Det Hvide Hus rejste til Ohio og gav nogle af de mange penge til nødlidende amerikanere, hvis eksistens er truet, og hvis huse er blevet værdiløse pga. af forureningen?

Alle krige har en udløbsdato. Hvis enden ikke kommer på slagmarken, vil den komme hjemme i USA, når stadigt flere amerikanere forlanger at få at vide, hvad det hele skal gøre godt for.

Køb bogen her!

 

 

ANNONSE