Kopierede/fra hoften

Palmesøndag indleder den sidste uge i fasten, og er den første markering af Kristi lidelse. Højtiden blev fejret på en lidt speciel måde på 24syv, en radiokanal hvor kommunister og islamister taler indforstået om ting der bekymrer dem. Det handler i sagens natur mere om Ramadan end om Påske, og minsandten om ikke 24syv lader Isam B synge sin ‘Ramadan i Danmark’ foran kanalens ansatte i det der ligner en fællessang. “I skal vide, at højrefløjen vil være meget stolte af jer lige nu.”. lyder det afslutningsvis, hvorefter de pæne piger i baggrunden skraldgriner henover kaffen. En magtdemonstration for tvangsinddrevne skattekroner.

Så’ der fællessang! Sammen med Isam B og hans egen højskolesang “Ramadan i København” 🎼

‘Det, Muslimer Taler Om’ har Ramadan Special.

 

Apropos (indforståethed)

‘Mentalt helbred – hvorfor er det tabu?’ (24syv, 24. marts 2022) Allah har betroet os med en krop, som vi skal passe på. Det gælder også psyken, og derfor er det på tide at aftabuisere spørgsmålet om mentalt helbred. Haisams rejse begyndte, da han gjorde op med tanken om at skulle være en stærk machomand. Abud blev ‘manden i huset’ i en tidlig alder og negligerede sine følelser over længere tid. Ligesom Haisam anerkendte han senere behovet for at bearbejde sine indre dæmoner og søge inspiration i profetens historie. I forlængelse af dette har vi en samtale om, hvordan man skaber en kulturændring i muslimske miljøer? Er vi blevet bedre til at tale om mentalt helbred?”

‘De revolutionære har (også) angst og depression’ (24syv, 29. marts 2022)
“I Danmark får hver tredje person på et tidspunkt i livet en psykisk sygdom. Så hvis vi skal lave en revolution, der skal angå alle 7-8 mia. mennesker i verden, så må vi nødvendigvis også tale om, hvordan kommunismen forholder sig til psykisk sygdom. For hvordan favner vi psykisk sygdom i vores bevægelser? Og er det kapitalismen, der gør os psykisk syge? Det taler vi i første time om med psykolog Rebecca Sparre Wandall og forfatter Fine Gråbøl.”

ANNONSE