Kopierede/fra hoften


“Ingen vår som maj i vort land”, sang imamsønnen Isam Bachiri i fredagens ‘Fællessang – hver for sig’, men Holger Drachmanns Danmark er ikke Bachiri-klanens. Fra Drachmanns solbeskinnede enge til en berbisk landsby…

Mads Steffensen, DR: Godaften Isam… Fortæl hvorfor du gerne vil spille det her nummer i aften?

Isam Bachiri, sanger: Det skal jeg fortælle dig. Først og fremmest så er det jo maj måned, det er en dejlig måned, og så er det jo også Ramadan-måned. I den anledning vil jeg gerne ønske en glædelig Ramadan hjemme i stuerne. Det er jo en smuk melodi og en smuk tekst, som beskriver mødet mellem foråret og sommer.

“Vi elsker vort land,
og med sværdet i hånd
skal hver udenvælts fjende beredte os kende,
men mod ufredens ånd
over mark, under strand
vil vi bålet på fædrenes gravhøje tænde”
(Holger Drachmann, Vi elsker vort land, 1885)

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf