Kopierede/fra hoften

Jan Hoby er næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger, og som sådan undrer det ikke at han med en fortid i Danmarks kommunistisk Ungdom og Danmarks kommunistiske parti i dag er medlem af Enhedslisten. Holdningerne er stadig et sted mellem Lenin og Ho Chi Minh, som man kan læse hos Berlingske, der har interviewet fantasten om fyring af VVS’eren Peter Hjelmgaard. Han er ikke vild med demokratiske socialister, men har det formentligt godt med S-regeringens planer om 1000 kroner forhøjet fradrag på fagforeningskontingenter.

Fra Berlingske.dk – Fagforeningsleder bakker op om fyring af vvs’er: Gratister og nasserøve skal sættes stolen for døren (kræver login).

“Jan Hoby, er det godt, at Peter Hjelmgaard blev fyret? ‘Ja, selvfølgelig. Hvis vi kunne gøre det flere steder, ville det være rigtig godt. … Der er forskellige tilgange til folk, der er fejlorganiseret eller uorganiseret, og det er en konkret afvejning på arbejdspladsen. Men bottom line er, at hvis de vil give sig for faglige og saglige argumenter, bliver man nødt til at bruge fællesskabets styrke til at trække en streg i sandet,’ siger han.

Fagforeningslederen er imod det frie valg af fagforening i Danmark og vil med egne ord have, at ‘gratister og nasserøve skal sættes stolen for døren’ …

Det er jo ulovligt at fyre folk, fordi de ikke vil være med i en fagforening? ‘Man kan fyre dem af alle mulige andre grunde. Folk er ikke dumme. Man kan blive afskediget af alle mulige andre grunde.’”

Målet er 100 procents organisering, og der bruger man de demokratiske midler og det, at man har en styrkeposition, der gør, at man kan udgrænse folk, der ikke forstår nødvendigheden af at være medlem af en fagforening…” (Jan Hoby)

ANNONSE