Kopierede/fra hoften

Det har nu også fået tag i den danske regering, der – så vidt det forlyder – vil sende 700 soldater til et sted nær Ukraine. Jeg troede ikke, at vi havde så mange. Det er også uklart, hvad de skal lave. Gå i krig med Rusland?

Vladimir Putin mener tydeligvis, at han har fat i den lange ende, og at han kan invadere Ukraine uden at skulle frygte alvorlige modtræk fra en svag og rådvild amerikansk regering, hvis seneste udenrigspolitiske bedrift var at overlade Afghanistan til talebanerne.

Mens krigsretorikken skrues op, er der grund til at lytte til det tidligere demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus, Tulsi Gabbard. Hun mener, at USA’s militært-industrielle kompleks, altså dem, der står til at tjene på krig, og som kontrollerer Biden, ønsker, at Putin skal invadere. Hvis Biden ville forhindre det, kunne han meddele, at Ukraine aldrig bliver medlem af NATO. Ingen tror jo, at det nogen sinde vil ske, så hvorfor ikke bare sige det?

ANNONSE

Den amerikanske regering kan umuligt begrunde en varm krig med henvisning til, at vi skal forsvare demokratiet, for Ukraine er ikke et demokrati. Det er heller ikke lykkedes nogen at forklare, hvorfor Ukraine skulle være en amerikansk strategisk interesse.

Derimod er det forståeligt, at den upopulære og trængte Biden-administration vil aflede amerikanernes opmærksomhed fra dens egen katastrofale politik. Og erfaringsmæssigt er intet så effektivt som krig eller rygter om krig. I hvert fald i begyndelsen.

Det er måske også det, der foresvæver Mette Frederiksen.

ANNONSE