Kommentar

Det forbliver et mysterium, hvorfor den amerikanske regering nægter at give Ukraine de våben, som præsident Zelenskij har tigget om siden krigens start. Konkret handler det om MIG-jagere og nu også kampvogne, som Ukraine skal bruge til at iværksætte en modoffensiv mod de russiske styrker, der allerede er trængt flere steder.

Visse amerikanske kommentatorer går så vidt som til at spå en ukrainsk militær sejr, hvis landet altså kan få de våben det har brug for. Blandt disse kommentatorer er Steve Forbes fra det indflydelsesrige Forbes Media, der simpelthen konstaterer, at ukrainerne kan vinde krigen med den rette amerikanske støtte. En anden er general Jack Keane, som til Fox News udtaler, at præsident Biden ikke vil have, at Putin taber. Tvært imod har Det Hvide Hus lagt pres på den ukrainske præsident for at få ham til at indgå et kompromis med den russiske diktator.
Keane forklarer Washingtons optræden med frygt. Biden er bange for, hvad Putin kan finde på, hvis han blive trængt op i en krog, og generalen betegner det som skandaløst. Som han forklarer, er krig først og fremmest en kamp mellem to viljer, og USA har ikke viljestyrken.
Men der er en alternativ forklaring på Bidens frygtsomhed, nemlig at russerne har noget på ham og hans korrupte familie. Således har Donald Trump hævdet, at Joe Bidens søn, Hunter, har modtaget store beløb fra Ruslands rigeste kvinde, hustru til Moskvas tidligere borgmester. Andre har fremsat lignende påstande, og i betragtning af Biden-klanens korrupte forbindelser til flere diktaturregimer, er det ikke urimeligt at antage, at den også har haft de lange fingre nede i Rusland.
Den slags penge kommer ikke uden modydelser. En af dem kan være, at USA holder igen med våbenstøtten til Ukraine, for ellers kan Putin finde på at røbe alt om det bidenske forbrydersyndikats lyssky forretninger.
Måske er det grunden til, at Joe Biden slår om sig med svulstige ord, der ikke bliver fulgt op af handling. Vladimir Putin kan sagtens leve med verbale fornærmelser, blot Ukraine ikke får de våben, som landet behøver.
Denne forklaring lyder som en konspirationsteori, men amerikansk politik er efterhånden blevet så vanvittig, at det ville være letsindigt at udelukke noget.
ANNONSE