Nyt

Jihadisten heder Emad Jamil Al-Swealmeen står til højre.

 

Taxichaufføren David Perry agerede lynhurtigt, da han så, at hans passager havde sprængstof med sig. Han sprang ud og låste passageren inde i taxaen.

Taxaen befandt sig uden for fødeafdelingen på Women’s Hospital i Liverpool, da den eksploderede med selvmordsbomberen låst inde. Selvmordsbomberen døde, og taxachaufføren blev såret i eksplosionen.

Søndag var Rememberance Sunday i Storbritannien, dagen hvor alle, der er faldet i krig for landet, mindes. Det menes, at selvmordsbomberen oprindeligt var på vej til ceremonien i Liverpools anglikanske katedral. Klokken 11.00 skulle de 2.000 mennesker i katedralen og udenfor holde to minutters stilhed. Bomben blev tidsindstillet og sprang klokken 10.59.

Venner til taxachaufføren kunne oplyse, at katedralen var den adresse, som selvmordsbomberen havde opgivet som destination. Passageren ændrede derefter planer efter at have siddet fast i trafikken. En god ven af ​​chaufføren fortalte:

»Passageren bad David om at gå til katedralen, så vi tror, ​​det var det tilsigtede mål. Men de sad fast i tæt trafik, så passageren bad chaufføren om at køre til hospitalet i stedet.’

ANNONSE

Taxikollega Jenny Phillips fortalte at David Perry havde låst selvmordsbomberen inde i bilen.

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte