Nyt

Fotos: Tilsendt

I Politiken fortæller den 21-årige filosofistuderende Minh Chau Greulich, at hun er aktiv i Nye Borgerlige, trods sine vietnamesiske aner. Hun prioriterer ‘Tryghed og ytringsfrihed’, og ser ingen anden vej frem end ‘asylstop’. Selverklærede ‘antiracister’ forstår ikke, at Minh Chau ikke stemmer ‘racemæssigt’, så at sige. Det demokratiske sindelag er på niveau med Ungdomshuset, der fortæller at man i deres ‘folkekøkken’ kan hente klistermærker med budskaber såsom ‘Racist’ og ‘Klasseforrædder’: “Hvis i kan komme i tanke om nogle steder, at sætte sådan nogle op, så kom og hent dem…” To citater fra artiklen, der har givet i heftig debat på Facebook.

Man siger, at Nye Borgerlige ikke er tolerante, men vi er bare ikke tolerante over for det, der skader andre. Det har Danmark heller aldrig været tolerant over for. For eksempel dem, der holder fast i en forskelsbehandling af kvinder og mænd.” (Minh Chau Greulich)

“Når jeg vil stemme Nye Borgerlige til kommunalvalget handler det ikke om had, men en kærlighed til frihed. … Jeg ønsker ikke asylstop, fordi jeg er imod folk fra andre lande. Jeg er imod folk, der har værdier, der er uforenelige med vores frihedsidealer. (Minh Chau Greulich)

“En dag jeg delte flyers ud blev jeg kaldt ‘racist” af en ung mand som gik forbi. Jeg spurgte ham om, hvorfor han troede jeg var racist? ‘Du hader jo muslimer.’ Suk! Skulle jeg gå ind i diskussionen med, at muslimer ikke var en race? Eller skulle jeg fortælle ham, at jeg har et problem med Islam som ideologi og ikke den enkelte muslim? Jeg nåede aldrig så langt, så var han gået videre.” (Steffen G. Møller, Dansk Folkeparti, Skanderborg, 10. november 2021)

ANNONSE