Tavle

Kristeligt Dagblads anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen omtaler udstillingen Politisk kunst / Sztuka polityczna på CSW i Warszawa. I den anledning har udstillingens ene kurator – Jon Eirik Lundberg – skrevet en kommentar i Facebookgruppen Ny Fri Debat. Jon Eirik Lundberg skriver:

“Kristeligt Dagblad omtaler som det første danske medie udstillingen i Warszawa. Jeg har sendt en kommentar til avisen. Der findes nemlig en uhyggelig propaganda, bare ikke i selve udstillingen. Den ligger i omtalen af den. Især figuren Dan Park, på hvem man rutinemæssigt stabler alle politiske anklager sproget råder over. Således omgivelserne går fri. Selv om flere af beskyldningerne overlapper med og udligner hinanden. Man er vel antisemit og racist, hvis man er nazist, for eksempel. Hans værk med Zyklon B-dåsen bliver altid halveret i omtalen. Der hørte også en swastika udformet i perleplade med, monteret ved siden af dåsen. Dette var på et tidspunkt, hvor det jødiske samfund i Malmö var under angreb. Noget den socialdemokratiske borgmester, Ilmar Reeplau, ikke ville forholde sig til. Perlepladens budskab er: “Nazismen ligger indlejret i Folkhemmet”. Men det er ilde hørt, åbenbart.”

 

Dan Park som Der Untermensch.

ANNONSE