Tavle

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei trækker sig fra udstillingen Den Politiske Kunst på Læsø. Weiwei er en kinesisk dissident, der blev stor i Vesten og siden makkede ret med politisk korrekthed. Han har markeret sig som modstander av den nye højrefløj og er for åbne grænser.

Derfor vil han heller ikke være i selskab med Uwe Max Jensen og Dan Parks. Uwe Max er skuffet.

Det er druknet lidt i valgkampen. Men jeg deltager i min første udstilling i Danmark (indenfor den etablerede kunstverden) i mere end et årti. Det drejer sig om udstillingen Den Politiske Kunst i Læsø Kunsthal, hvor jeg er på plakaten sammen med gode kunstnere som Lars Vilks, Kristian von Hornsleth, Firoozeh Bazrafkan, Lina Hashim, Erik K. Christensen, Banksy og Dan Park. Desværre har et af udstillingens topnavne – kinesiske Ai Weiwei – trukket sig, da han åbenbart ikke vil udstille sammen med Vilks, Park og undertegnede. Jeg må indrømme, at jeg finder Weiwei ‘s handling både absurd og usolidarisk. Jeg har talt med Berlingske om Ai Weiwei’s beslutning.

Se også
Ai Weiwei: Svindel, censur og Lego 

ANNONSE