Tavle

Nej, Christian Marcussen. Banaan Al-Nasser er (desværre) ikke en tilfældig universitetsstuderende. Hun er en profileret samtidskunstner, der har et værk i Aros’ samling, og som har udstillet i Viborg Kunsthal og på det hypede Art Hub Copenhagen på Halmtorvet. Og hun er naturligvis aktuel på årets Roskilde Festival med en “KUNSTINSTALLATION (DER) INVITERER DIG TIL AT REFLEKTERE OVER, HVEM DER HAR RET TIL ET HJEM OG EN STEMME”.

Lad mig spare dig for turen til Roskilde: Det er helt sikkert ikke danskerne, der har ret til et hjemland. Og danskere, der problematiserer, at Danmark i disse år bliver foræret væk bid for bid, har naturligvis ikke ret til en stemme ifølge Banaan Al-Nasser. De danskere skal blokeres og udskammes.
Jeg mener ikke, at jeg nogensinde har haft en meningsudveksling eller nogen som helst (personlig) interaktion med Banaan Al-Nasser. Men da jeg i sin tid skulle foreslå Jon Eirik Lundberg nogle billedkunstnere til udstillingen om politisk kunst i Læsø Kunsthal, skrev jeg hende på listen. Jeg vil tro, at hun har fået en invitation til at deltage i udstillingen. Men hun har sandsynligvis ikke kunnet rumme at deltage på en udstilling, hvor Ai Weiwei, Lars Vilks, Dan Fredrik Park, Kristian von Hornsleth, Firoozeh Bazrafkan, Banksy, Erik K. Christensen og undertegnede også var at finde. I hvert fald endte hun ikke på udstillingen.
Jeg mener, at Banaan Al-Nasser er symptomatisk for de fleste af de palæstinensere, der befinder sig i Danmark. De er ude af stand til at indgå i nogen som helst dialog med danskere, der ikke taler dem efter munden. Derfor vil de sandsynligvis ende i den samme marginaliserede situation, som de i dag befinder sig i på Vestbredden og i Gaza.
Umuligt, tænker du. Nej, svarer jeg. Godt nok har danskerne udvist og fortsætter med at udvise en langmodighed, der nærmer sig ligegyldighed (er det i realiteten afmagt?), overfor herboende palæstinenseres drab, vold, voldtægt og terror. Men intet varer som bekendt evigt. Og selv danskere ramt af galopperende stockholmsyndrom vil en dag få nok.

*

Banaan Al-Nasser skriver følgende på sin Facebookprofil:

“Det er tid til at blokere danske profiler! Lad festen begynde! (X, Instagram, Facebook, TikTok)

Joachim B Olsen
Jaleh Tavaloli (der menes Jaleh Tavakoli, red.)
Christian Marcussen
Özlem Cekic
Jair Melchior
Rasmus Jarlov
Anders Vistisen
Jotam Confino
Jonatan Møller Sousa
Naser Khader (han har nok allerede blokeret dig, win-win)
Martin Krasnik
Ditte Okman
Søren Willemoes
Mads Brügger
Allan Sørensen
Inger Støjberg
Shani Shalom
Lars Aslan
Lars Boje
Pernille Vermund
Uwe max Jensen
Firoozeh bazrafkan
Morten Dahlin
Henrik Dhal
Brian Mørk
Mads Strange
Karen West
Alex Vanopslagh
Frederik Vad
Kaare Dybvad
Anders Ladekarl
Pelle Dragsted”

ANNONSE
ANNONSE