Nyt

En mand med oprindelse på Sri Lanka blev fredag skudt og dræbt af politiet, mindre end et minut efter at han knivstak seks personer på et indkøbscenter i Auckland.

Tre af de seks som blev knivstukket skal være alvorlig skadet, skriver flere medier.

–En voldelig ekstremist foretog et terrorangreb på uskyldige New Zealanders. Dette var en som var kendt af vore nationale sikkerhedstjenester og som blev overvåget hele tiden. Det er svært få som falder ind i denne kategori, sagde New Zealands statsminister Jacinda Ardern. (Sky News)

Terrorangrebet skete fredag eftermiddag, lokal tid.

– Det som skete i dag, var afskyeligt, det var hadefuldt, det var galt, siger statsminister Jacinda Ardern. Hun siger manden som angreb, var en IS-inspireret srilankansk statsborger som kom til New Zealand i 2011.

Den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politifolk som overvågede ham. Ifølge Ardern kendte sikkerhedstjenesterne til manden og overvågede ham kontinuerlig. Hun tilføjede at der ikke var juridisk grundlag for at holde ham indespærret. (NTB)

ANNONSE

Manden skal have stået på New Zealands liste over farlige personer siden 2016.

Politikommissær Andrew Coster sagde, at manden blev fulgt nøje af agenter og et taktisk hold fra han forlod sit hjem i Glen Eden til New Lynn i Auckland. Kniven han benyttede fandt han i butikken. (NZ Herald)

Statsminister Jacinda Ardern har varslet en større tale til nationen, senere fredag.

Auckland mall terror: Jacinda Ardern to address NZ on Countdown supermarket attack in New Lynn (NZ Herald)

New Zealand terror attack: ‘Violent extremist’ carried out stabbings in supermarket – Jacinda Arden (Sky News)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE