Nyt

Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse Erik Høgh-Sørensen står fredag i Hjørring Byret anklaget for at videredele en video, hvor en indvandrer udøver grov dominansvold mod en dansk dreng.

Voldsepisoden fandt sted i 2020 i Sønderborg og er kendt som ”kys-min-fod”-sagen. Voldsmanden offentliggjorde selv en video af sin forbrydelse umiddelbart efter, og det er billeder herfra, Høgh-Sørensen har retweetet.

Høgh-Sørensen nægter sig skyldig og agter at fortsætte sit arbejde for en hårdere linje mod islamisk kriminalitet.

”Sagen mod mig er politisk motiveret, fordi jeg har påpeget, at politiledelserne fejler for ofte i kampen mod islamisk kriminalitet. Det må være lovligt i Danmark at påpege truslen fra kriminalitet begået af folk af islamisk kulturbaggrund,” siger Høgh-Sørensen.

Han beskyldes for uretmæssigt at have retweetet et tweet fra kontoen ”Frie Danske” i 2020 på et tidspunkt, da der i forvejen var stor offentlig debat om voldsvideoen fra Sønderborg.

ANNONSE

Ifølge Høgh-Sørensen står tweetets indhold for ophavsmandens egen regning. Men da politiet hverken har afhørt eller sigtet ophavsmanden, er der ifølge ham bevis for, at anklagemyndigheden chikanerer en demokratisk folkevalgt.

”Anklagemyndigheden går kun efter mig, selvom dét jeg har gjort, svarer til at klippe en artikel ud af avisen NORDJYSKE og give udklippet til mine naboer. Det er naturligvis fuldt lovligt,” siger Høgh-Sørensen.

”Ved at fremme sagen er Nordjyllands Politidirektør den øverste ansvarlige for, at jeg som folkevalgt bliver chikaneret af en retssag midt under min valgkamp. Med den timing bryder politi og anklagemyndighed princippet om magtens tredeling,” siger Høgh-Sørensen.

Nordjyllands Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen nægter at vidne i sagen.

Videofilmet dominansvold er især et kendt fænomen i Sverige, hvor forbrydere offentliggør videoer med ydmygelser af voldsofre.

Høgh-Sørensen har flere gange offentligt kritiseret Rigspolitiets ledelse for at fremstå slap over for islamisk kriminalitet og for at fremstå korrupt i sagerne om Bettina Jensen, Tibet-sagen, Rigsarkivsagen og senest minksagen. Derudover har DF-hovedbestyrelses-medlemmet kritiseret ledelsen i Nordjyllands Politi for følgende:

  1. Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen for mulig indblanding i politiets ulovligheder under den ulovlige minkaflivning (mit indlæg NORDJYSKE 7.12 2020: Har du deltaget?)
  2. Politi og anklagemyndighed dækkede over gerningsmændenes etnicitet i sag om sten- og grenkast på motorvej i Aalborg (Blandt andet mit indlæg i NORDJYSKE 23.9 2016: Bizar kritik i leder)
  3. Nordjyllands Politi misbrugte den nu afskaffede blasfemiparagraf til at sigte en nordjyde for at brænde en koran af. Blasfemiparagraffen havde på dav. tidspunkt ikke været benyttet i årtier (mit indlæg i NORDJYSKE 28.7 2017: Bøj ikke nakken)
  4. Nordjyllands Politi dækkede over voldtægten af en dansk kvinde på asylhotellet i Aalborg i februar 2017. I lang tid kunne to af de mistænkte gå frit rundt, selvom sagen blev hurtigt opklaret, fordi der var DNA-beviser. Anne Marie Roum Svendsen prøvede at tilbageholde oplysninger om forbrydelsen (mit indlæg i NORDJYSKE 9.8 2017: Nordjysk udløber)
  5. Politi nægtede at sigte rød-radikal aktivist, der ringede under valgkampen i 2017 og truede med at ”besøge” Høgh-Sørensens hjem, og siden indgav falsk politianmeldelse mod DF’eren. Se bl.a.:https://journalista.dk/ozlem-cekic-stoette-til-angreb-paa-politisk-modstander-indgav-politianmeldelse-for-at-lukke-munden-paa-ham/

 

ANNONSE