Nyt

IS hævder at stå bag angrebet i London som kostede syv mennesker livet lørdag aften.

Ekstremistgruppen IS siger, at den står bag terrorangrebet i London, som kostede syv mennesker livet lørdag aften, melder Reuters.

Gruppen har fremsat sin påstand gennem et af sine propagandaorganer.

Ifølge BBC kender politiet identiteten på angriberne, men har valgt foreløbig ikke at afsløre den for offentligheden.

I kølvandet på terroraktionen er tolv personer pågrebet på flere adresser i bydelen Barking  i det østlige London. Politiet skal blandt andet være gået i aktion mod hjemmet til en af gerningsmændene. Fire mænd og en kvinde blev anholdt, men kvinden blev senere løsladt igen.

Syv personer blev dræbt, da en varebil kørte ind i en folkemængde på London Bridge, hvorefter tre mænd gik til angreb på folk med knive på det befærdede Borough Market. Alle tre gerningsmænd blev skudt og dræbt af politiet i i løbet af få minutter. 48 personer er såret efter angrebet og 21 af dem angives at være i en kritisk tilstand.

Canadas statsminister Justin Trudeau siger, at en canadisk statsborger er blandt de dræbte, mens den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière siger, at to tyske statsborgere er sårede.

Vil gennemgå terrorstrategi

Statsminister Theresa May sagde søndag, at den britiske strategi for bekæmpelse af terrorisme vil blive gennemgået.

Angrebet lørdag er det tredje med dødelig udgang på britisk jord siden marts, da en mand kørte en bil ind i fodgængere på Westminster Bridge i London og stak en politimand til døde udenfor Parlamentet. For to uger siden blev over 20 personer dræbt af en selvmordsbombe efter en koncert i Manchester.

ANNONSE

– Det er på tide at sige «nok er nok». Når det gælder mødet med ekstremisme og terrorisme, må vi foretage ændringer, sagde May efter et møde i regeringens krisegruppe søndag.

Hun tilføjede, at britiske myndigheder har afdækket sandsynlige terrorangreb siden marts og sagde, at de tre seneste angreb i Storbritannien tyder på en «ny trend» som ikke kan siddes overhørig.

Statsministeren redegjorde for en ny fire-punkts plan til bekæmpelse af terror og slog til lyd for at besejre den «onde» ideologi bag islamistisk ekstremisme og for øget overvågning af internettet. Blandt de foreslåede tiltag er længere fængselsstraffe for handlinger i tilknytning til terrorisme.

Britisk valg

Angrebet kom bare få dage før det britiske parlamentsvalg 8. juni. Meningsmålinger viser, at May og de konservative har tabt meget tilslutning de seneste uger. Etter at de fleste partier bekendtgjorde, at de ville indstille valgkampen søndag, sagde May, at valget vil blive afholdt på torsdag som planlagt.

– Vold kan aldrig få lov til at forstyrre den demokratiske proces.

Tirsdag formiddag afholdes der et minuts stilhed for at mindes ofrene for angrebet.

Londons borgermester, Sadiq Khan, har inviteret Londons indbyggere og gæster til en mindebegivenhed i Potters Fields Park mandag aften.

– Det er for at vise verden, at vi står sammen mod dem, som prøver at skade os og vores livsstil. Vi vil aldrig lade disse kujoner vinde, og vi vil aldrig lade os kue af terrorisme, sagde Khan.

ANNONSE